• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinamers hebben dikke portemonnee: restaurants overvol, nieuwste smartphones en dure auto’s

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

Een Nederlandse toerist die onlangs Suriname bezocht, onthult dat hij geen enkel teken heeft opgemerkt van de vermeende economische achteruitgang die de afgelopen jaren wordt gepropageerd.

Integendeel, volgens hem bevindt een aanzienlijk deel van de Surinaamse bevolking zich in gouden financiële tijden.

“De auto’s die ik zag waren vaak duurder dan in Nederland. SUV-modellen en pick-ups van bekende merken zijn er in overvloed, met prijskaartjes van minstens 40.000 euro, en zelfs andere vergelijkbare modellen kosten vergelijkbare bedragen,” deelde de Nederlander per mail met de redactie van GFC Lifestyle.

Niet alleen de wegen zijn gevuld met luxe auto’s, maar ook de restaurants in Paramaribo waar

prijzen bijna even hoog zijn als in Nederland zijn afgeladen met mensen. Reserveren is vaak noodzakelijk, omdat anders geen plek beschikbaar is.

“Ik herinner me nog dat ik bij een bekend café-restaurant aankwam en te horen kreeg dat er geen plek was voor die avond,” merkte hij op.

Ondanks zogenaamde klachten over benzineprijzen zijn er op elk moment van de dag files, wat de Nederlander tot verbazing stemt. “Waar de mensen naartoe gaan, is mij een raadsel. Maar urenlang rondjes rijden lijkt hier ook tot entertainment te behoren.”

Bovendien lijkt de nieuwste technologie wijdverspreid te zijn.

“Elke keer als ik uit eten ging, was

iedereen druk bezig met de nieuwste modellen smartphones. Nee, de gemiddelde Surinamer komt niets tekort als het gaat om luxe!” concludeerde de Nederlandse toerist, die verbaasd was over de welvaart die hij in Suriname aantrof.

Foto ter illustratie. Jennifer Atmo

Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.

Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| gfcnieuws.com | Door: Redactie