• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaamse bedrijven versterken lokale content-ontwikkeling met Blue Wave Supplier Development Program

| suriname herald | Door: Redactie

Vijfentwintig Surinaamse ondernemingen starten morgen met een trainingsprogramma dat hun bedrijfsprocessen en -normen naar een internationaal vereist niveau zal brengen. Dit traject heet het Blue Wave Supplier Development Program en is een initiatief van Staatsolie Maatschappij Suriname NV.

De eerste fase van het trainingsprogramma voor Surinaamse bedrijven wordt verzorgd door Blue Wave, vandaar de naam Blue Wave Supplier Development Program. Blue Wave is een internationale local content consultancybureau dat programma’s aanbiedt aan kleine- tot middelgrote bedrijven om hun processen en standaarden op een internationaal niveau te brengen. 

De organisaties die het programma doorlopen kunnen daarmee hun concurrentiepositie verbeteren en inspelen op versterking

van de lokale economie. Blue Wave is internationaal erkend door onder andere het American Petroleum Institute (API). De introductie van het Blue Wave Supplier Development Program is een concrete stap in de ontwikkeling van local content in de opkomende Surinaamse offshore-olie-industrie. 

Het doel is om local content te bevorderen en de capaciteit te versterken van Surinaamse bedrijven die goederen en diensten leveren of willen leveren aan de offshore-olie-industrie. 

De 25 deelnemende bedrijven zijn geselecteerd uit een groep van meer dan 75 die aanwezig waren bij de aftrap van het programma op 5 juli 2023. Het traject zal zes maanden duren. Het succesvol voltooien van het Blue Wave Supplier Development Program zal de kans van de deelnemers vergroten om mee te dingen naar werk via de hoofd- en subcontractors in de offshore-olie- en gassector. 

Zij worden namelijk getraind op de gebieden waar deze partijen op letten, waaronder een goed gezondheids-, veiligheids- en milieusysteem, kwaliteitssysteem, boekhouding en het inschrijven voor een aanbesteding.

Het aanbieden van het Blue Wave Supplier Development Program is een initiatief van Staatsolie en wordt bekostigd door het bedrijf en zijn offshore partners Chevron en ExxonMobil. Door lokale leveranciers te ondersteunen bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering, zal Suriname in staat zijn om meer waarde uit de olie- en gasindustrie en aanverwante bedrijvigheden te halen. Na afronding en evaluatie van de eerste training zullen de partners een besluit nemen over een vervolg van het programma. 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie