• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SUCCESVOL STAATSBEZOEK PRESIDENT SANTOKHI AAN CHINA

| united news | Door: Redactie

Foto: President Chandrikapersad Santokhi en zijn ambtgenoot Xi Jinping van de Volksrepubliek China tijdens zijn staatsbezoek aan China.

President Chandrikapersad Santokhi is veilig terug in Suriname na een vruchtbaar staatsbezoek aan China, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de bilaterale betrekkingen tussen beide landen.

Tijdens zijn verblijf ontmoette hij verschillende hooggeplaatste Chinese functionarissen, waaronder president Xi Jinping. Na zijn terugkeer in Suriname blikt de president terug op een succesvolle reis en is hij optimistisch over verdere versterking van de banden tussen beide landen. De resultaten zullen ongetwijfeld bijdragen aan de ontwikkeling en welvaart van Suriname, met diverse Chinese bedrijven die interesse hebben

getoond om te investeren. De samenleving wordt in de komende dagen nader geïnformeerd over de resultaten van dit bezoek.

Het staatsbezoek richtte zich op het aangaan van financiële afspraken over de schuldherschikking, het aantrekken van investeerders en het versterken van de bilaterale en geopolitieke banden.

President Santokhi bezocht China op uitnodiging van president Xi Jinping, vergezeld door een kleine delegatie. Het officiële gedeelte vond plaats in Beijing op 12 en 13 april, met besprekingen over bilaterale samenwerking, schuldherstructurering en nieuwe projecten.

Naast ontmoetingen met grote bedrijven die in Suriname willen investeren, legde de president een krans op het Tiananmenplein en genoot hij van

een staatsbanket. Vervolgens reisde hij naar Dalian en Shenzhen, waar ontmoetingen met bedrijven en besprekingen over projecten plaatsvonden. Het staatsbezoek eindigde in Hangzhou, waarna de presidentiële delegatie op 20 april terugkeerde naar Suriname.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: SURINAME ZIET KANSEN IN HET ‘BELT AND ROAD’-INITIATIEF VAN CHINA

GERELATEERD AAN: UPDATE | PRESIDENT SANTOKHI IN CHINA

GERELATEERD AAN: SANTOKHI EXPLICIET VÓÓR HERENIGING CHINA EN TAIWAN

GERELATEERD AAN: SANTOKHI ZIET VOEDSELPRODUCTIE ALS GOEDE BASIS VOOR SAMENWERKING MET CHINA

 

 

| united news | Door: Redactie