Stefano Biervliet, bekend als Pakito, uit Kritiek op rechtszaak na anti-regeringsdemonstratie
| dagblad suriname | Door: Redactie
Stefano Biervliet, beter bekend onder zijn bijnaam Pakito, heeft in een recent interview met Sunweb TV zijn onvrede geuit over de juridische gevolgen van zijn rol in de anti-regeringsdemonstratie op 17 februari vorig jaar. De Officier van Justitie heeft tegen Biervliet een gevangenisstraf van 400 dagen geëist, waarvan 391 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Pakito, die vervolgd wordt voor oproer en poging tot zware mishandeling, noemt deze eis “belachelijk” en wijst op bewijsmateriaal dat hem zou vrijpleiten.
Biervliet verdedigt zijn aanwezigheid tijdens de protesten door te benadrukken dat hij op een vrachtwagen was en niet betrokken was bij
In de nasleep van de demonstratie spreekt Stefano Biervliet sterk zijn vertrouwen in het Surinaamse rechtssysteem uit, met de hoop op gerechtigheid. Hij onderstreept de waarheidsgetrouwe verklaringen die zullen worden voorgelegd door zijn advocaat en hemzelf tijdens het pleidooi. Biervliet geeft ook commentaar op de sociale en economische ontevredenheid die de demonstratie aanwakkerde en benadrukt de urgentie om Surinamers aan te moedigen hun mening
Verder klaagt hij het systeem van politieke favoritisme en nepotisme aan dat volgens hem overheerst in Suriname. Dit stelsel belet volgens hem jongeren en deskundigen, inclusief Surinamers uit de diaspora, om bij te dragen aan de ontwikkeling van het land. “Wij moeten afstappen van nepotisme. Suriname heeft iedereen nodig, ook op internationaal niveau, om tot bloei te komen”, zegt Biervliet.
Als onderdeel van zijn pleidooi om de democratie en vrijheid van meningsuiting in Suriname te handhaven, roept Biervliet op tot politieke vernieuwing en het geven van kansen aan de jeugd. Hij benadrukt de noodzaak voor alle Surinamers om hun stem te laten horen en strijden voor een rechtvaardige samenleving.
Stefano Biervliet staat symbool voor een groeiend verzet onder de Surinaamse bevolking tegen politieke onderdrukking en economische malaise. Zijn zaak heeft nationale aandacht gekregen en werpt licht op de bredere sociale en politieke uitdagingen waarmee Suriname wordt geconfronteerd.
| dagblad suriname | Door: Redactie