• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Start opzet Ayurvedische-faciliteiten Saramacca

| suriname herald | Door: Redactie

Te Dirkshoop in het district Saramacca verrijzen binnenkort een Ayurvedische medicinale plantentuin (kruidentuin) en een Ayurvedisch gezondheidscentrum. Het startsein voor de aanleg en bouw van deze faciliteiten heeft op vrijdag 10 november plaatsgevonden.

Hierbij waren onder meer president Chan Santokhi en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran aanwezig. Het project is een samenwerking tussen de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij, de Stuurgroep Ontwikkeling Traditionele Medische Systemen Industrie (OTMSI), de Indiase ambassade en het districtscommissariaat Saramacca.

Ayurveda draait volgens ambassadeur Balachandran om balans en het vinden van harmonie. De leer is gebaseerd op de overtuiging, dat het geheim van gezondheid en

welbevinden schuilt in het vinden van harmonie. De diplomaat zegt dat India er trots op is om betrokken te zijn bij dit project.

Volgens president Santokhi is deze vorm van geneeskunde wereldwijd aan het toenemen. Hij merkte op dat de Stuurgroep OTMSI samen met alle directe en indirecte betrokkenen in de traditionele medische sector een essentiële bijdrage levert in de ontwikkeling van deze industrie. Verder is de regering bezig wetgeving op dit gebied af te ronden.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie