• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sociaal programma nu via Kabinet President

| suriname herald | Door: Redactie

Er is nu een nieuw team van deskundigen en enkele ambtenaren samengesteld om vanuit het Kabinet van de President, het sociaal programma te coördineren. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft op dit stuk nauwelijks een rol meer te vervullen. De reden voor deze aanpak is de ontevredenheid van president Chan Santokhi met betrekking de uitvoering van dit programma.

De ingreep van het staatshoofd was voordat het IMF zich nog kritisch uitliet over de uitvoering van het programma. Er zit op het ministerie een minister (Uraiqit Ramsaran, red.) die geen centrale aansturing kan geven aan het beleid en zich bezighoudt

met een eigen kabinet. Ook de directeur zou zich met andere zaken bezighouden. Dit zei president Santokhi in Welingelichte Kringen op Radio ABC. 

De Inter-American Development Bank (IDB) heeft daar een Project Implementation Unit geïmplementeerd om het sociaal programma uit te voeren, maar geen van de drie componenten communiceren met elkaar, aldus de president. “Wie wordt het slachtoffer? De samenleving. Wie wordt uitgescholden? Maar één persoon in het land,” aldus een geïrriteerde president. 

Santokhi geeft aan het IMF al in een vroeg stadium te hebben aangegeven een gebrek te hebben

aan capaciteit. Zou het niet beter zijn geweest als vanaf toen samen met de IDB begonnen was aan de capaciteitsversterking bij de Belastingdienst?, vroeg de president zich af in het programma. 

De eis van het IMF was ‘invoeren’, zonder te kijken naar de randvoorwaarden. Met deze uiteenzetting probeert de president zijn versie te vertellen ten aanzien van onder andere het slecht lopende sociaal programma. 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie