• woensdag 21 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SLM STAAT OPEN VOOR SAMENWERKINGSVERBANDEN

| united news | Door: Redactie

Foto: SLM CEO Steven Gonesh

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) bevindt zich momenteel in een proces van herstel. De maatschappij heeft vorige maand met succes de eerste commerciële vlucht met haar eigen toestel, de Airbus A340, uitgevoerd. Binnen het traject van herstel maakt de SLM zich ook gereed voor samenwerkingsverbanden.

CEO Steven Gonesh zegt dat dit op verschillende manieren mogelijk is binnen de luchtvaartsector: door de verkoop van elkaars tickets of operationele samenwerkingen. “De SLM staat er open voor en dat is ook waarvoor wij ons inzetten”, aldus de topman. Hij benadrukt echter dat de maatschappij ook van betekenis moet zijn voor

de partij waarmee er samengewerkt kan worden.

“Je moet aan de basisvoorwaarden voldoen en dat is waar wij aan werken. De SLM moet een luchtvaartbedrijf zijn dat vliegt, routes onderhoudt en gaat richting winstgevendheid. We zijn er ready ervoor, maar maken ons nog beter ready voor het aangaan van samenwerkingsverbanden.” Directeur Gonesh doet alvast uit de doeken dat de positieve ontwikkelingen binnen de SLM ook de Latin American and Caribbean Air Transport Association (ALTA) niet zijn onopgemerkt zijn gebleven.

In een gesprek met de CEO heeft de president van de ALTA aangegeven onder de indruk te zijn van het proces. De ALTA

is voornemens de SLM uit te nodigen voor deelname aan het eerstvolgende leadersforum van de organisatie, opdat de Surinaamse maatschappij in aanwezigheid van regionale luchtvaartbonzen ook haar visie deelt. “Het maakt je trots als SLM’er”, aldus directeur Gonesh.

Die trots is ook teruggebracht in de naam van de Airbus A340, te weten “Pride of Suriname”. Het toestel is bedoeld om primair op de route Paramaribo-Amsterdam vice versa te worden ingezet, met een frequentie van vier vluchten per week en afhankelijk van het seizoen 3 tot 4 operaties. De CEO zegt dat de winstgevendheid van het vliegtuig continu in de gaten wordt is voornemens de SLM uit te nodigen voor deelname aan het eerstvolgende leadersforum van de organisatie, opdat de Surinaamse maatschappij in aanwezigheid van regionale luchtvaartbonzen ook haar visie deelt. “Het maakt je trots als SLM’er”, aldus directeur Gonesh.

Die trots is ook teruggebracht in de naam van de Airbus A340, te weten “Pride of Suriname”. Het toestel is bedoeld om primair op de route Paramaribo-Amsterdam vice versa te worden ingezet, met een frequentie van vier vluchten per week en afhankelijk van het seizoen 3 tot 4 operaties. De CEO zegt dat de winstgevendheid van het vliegtuig continu in de gaten wordtgehouden. “We zullen in kader van het herstel geen verlieslatende vluchten blijven uitvoeren. Je moet een zekere mate van consistentie kunnen houden en gecalculeerde risico’s willen én kunnen nemen, want dat is deel van de luchtvaart.” De SLM-topman legt verder uit dat het leasecontract voor de A340 initieel voor acht maanden was aangegaan, met de optie tot verlenging. In de komende periode zal er niet alleen geëvalueerd, maar vooral aan continuïteit gewerkt worden.

Volgens CEO Gonesh maakt de SLM kleine stappen voorwaarts, maar wel stappen die zij operationeel en financieel kan overzien zodat hetgeen dat is beloofd en op schema staat, gehouden. “We zullen in kader van het herstel geen verlieslatende vluchten blijven uitvoeren. Je moet een zekere mate van consistentie kunnen houden en gecalculeerde risico’s willen én kunnen nemen, want dat is deel van de luchtvaart.” De SLM-topman legt verder uit dat het leasecontract voor de A340 initieel voor acht maanden was aangegaan, met de optie tot verlenging. In de komende periode zal er niet alleen geëvalueerd, maar vooral aan continuïteit gewerkt worden.

Volgens CEO Gonesh maakt de SLM kleine stappen voorwaarts, maar wel stappen die zij operationeel en financieel kan overzien zodat hetgeen dat is beloofd en op schema staat,ook wordt nagekomen. Hij spreekt zijn dank uit aan het reizend publiek en reisagenten voor het in de SLM gestelde vertrouwen. “Zonder die ondersteuning van alle actoren zouden wij niet zijn waar we nu staan als luchtvaartonderneming.” De topman merkt op dat ook de eigen SLM’ers hun schouders onder het werk hebben gezet en de afgelopen jaren heel wat moeilijke omstandigheden hebben moeten doorstaan. “Dat is het geduld dat eenieder heeft betracht in de afgelopen periode, en er komt nog heel veel moois”, voegt hij eraan toe.

PERSBERICHT|CDS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.

PERSBERICHT|CDS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


/> 'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie