• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SHERAISA WINTER TWEEDE PLAATS MISS SUPERMODEL WORLDWIDE-VERKIEZING

| united news | Door: Redactie

Foto: First runner-up Supermodel Worldwide-verkiezing, Sheraisa Winter. | Bron: Msmwnl.com

De Nederlandse Sheraisa Winter zet een topprestatie neer tijdens de Miss Supermodel Worldwide-verkiezing in New Delhi, India die plaatsvond op zaterdag 11 mei.

Dit is de tweede keer dat Nederland als first runner up eindigt in deze competitie: In 2022 nam Kaylee Portegies Zwart ook al de tweede plek in ontvangst en vorig jaar werd de Miss Style Icon subtitel gewonnen door voormalige miss Michantely Lisse.

De internationale verkiezing is zaterdag gewonnen door Ma. Thea Judinelle Casuncad uit de Filipijnen. De top 6 werd aangevuld door Nederland, Ecuador, België, Kazachstan en Turkije. De

winnaressen zijn gekozen na een traject van twee weken waarbij de kandidaten verschillende fotoshoots, shows, reizen en liefdadigheidsprojecten hebben uitgevoerd in India.

Volgens Sheraisa Winter was dit een ervaring om nooit te vergeten: “Het is een ongelooflijke eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen als tweede te eindigen in een internationale competitie. Mijn ervaring in India was onvergetelijk en ik ben enorm dankbaar voor de steun van de organisaties in Nederland en India.”

Sheraisa’s deelname aan de internationale wedstrijd volgde op haar overwinning als Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2024, waarvan de finale eerder dit jaar plaatsvond in Duivendrecht. Daar nam zij al de

hoofdprijs en drie subtitels mee naar huis waaronder Miss National Costume en Miss Popularity.

Tijdens de internationale finale in India koos zij ervoor dezelfde nationale kostuum te dragen als tijdens de voorronde. “Mijn koto is een ode aan mijn roots: Nederlandse grootmeesters worden geëerd in een Surinaamse twist. Door de klassieke schilderkunst van Nederland te combineren met traditionele Surinaamse klederdracht laat ik aan de hele wereld zien dat ik trots ben op de landen waar ik vandaan kom en dat er nog veel ruimte is om verder naar elkaar toe te groeien.”

Nu de internationale verkiezing erop zit, kijkt Sheraisa uit naar de rest van haar jaar als Miss Supermodel Worldwide Netherlands. “Ik kijk ernaar uit om betrokken te zijn bij nieuwe projecten in Nederland en mijn passie voor mode en liefdadigheid voort te zetten.” Ook zijn de aanmeldingen voor de nieuwe editie van Miss Supermodel Worldwide Netherlands geopend via de site, waarvan de casting later dit jaar zal plaatsvinden. De winnares van deze verkiezing zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale verkiezing in New Delhi volgend jaar.

PERSBERICHT| SWN

 

 

| united news | Door: Redactie