• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sharman: ‘Niet gevaccineerden kwetsbare groep geworden’

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

Het aantal covidbesmettingen neemt in rap tempo toe. Deze maand zijn reeds 4.695 personen positief getest. Dew Sharman, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) tevens arts, is verontrust over de besmettingen. In gesprek met Suriname U-Nieuws (SUN) geeft hij aan dat de deltavariant zijn tol eist.

De arts legt uit dat deze variant zeer besmettelijk is voordat de symptomen merkbaar zijn. Sharman voert aan dat ook komt bijkijken de feestjes die worden gehouden, wat de kans op besmettingen alleen maar vergroot. Hij merkt op dat de niet gevaccineerden nu juist een kwetsbare groep zijn geworden. Uit statistieken van het Ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de meeste besmette personen die in de ziekenhuizen worden opgenomen, niet zijn gevaccineerd. 

Op verschillende locaties worden er feestjes gehouden. Opmerkelijk zijn de vele trouwfeesten. Grote groepen mensen komen bij elkaar om te feesten. Ook de recreatieoorden worden flink bezocht, nu het vakantie is. Hoewel Sharman het onverantwoordelijk gedrag niet goedgekeurd, begrijpt hij ook dat burgers al anderhalf jaar niet kunnen ontspannen. Echter maakt hij zich zorgen over het niet naleven van de Mohana-regels.

“Op de hoeken bij winkels zie je burgers zonder mondkapjes.” Sharman benadrukt dat de voorlichting opgeschroefd dient te worden om burgers weer bewust te maken over het gevaar. Hij spoort mensen aan om zich te vaccineren tegen het COVID-19-virus. Burgers vanaf 12 jaar kunnen zich laten vaccineren. Suriname beschikt over vier vaccins: Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Sinopharm. 

Johannes Damodar Patak

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie