• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SCHOLEN EN LEERKRACHTENWONING WORDEN AANGEPAKT

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister van Onderwijs, Henri Ori.

Om de erbarmelijke staat van vele scholen aan te pakken, heeft de regering een aanzienlijk bedrag vrijgemaakt voor de bouw en renovatie van onderwijsinstellingen.

Dit geldt ook voor scholen en leerkrachtenwoningen in het binnenland. Onderwijsminister Henry Ori heeft aangekondigd dat er 160 projecten gepland staan om deze situatie te verbeteren.

Er is USD 21 miljoen en SRD 26 miljoen beschikbaar gesteld door de regering voor het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Het ministerie heeft een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd en de scholen ingedeeld in drie categorieën: slecht, matig en goed. De focus ligt nu op het wegwerken

van de achterstanden die zich over de jaren hebben opgestapeld.

Bijzondere aandacht gaat uit naar leerkrachtenwoningen, vooral in het binnenland. In totaal zijn er 33 scholen in het binnenland die als prioriteit zijn aangemerkt, waarbij ook de woningen voor leerkrachten worden meegenomen in het renovatie- en bouwprogramma. “We proberen dit jaar een betere start te maken door deze scholen en woningen in een betere conditie te brengen,” aldus minister Ori. “We moeten ook bouwtechnische maatregelen nemen om dit soort problemen aan te pakken en de verduurzaming van de scholen te waarborgen”, aldus minister Ori.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: TIENTALLEN  SCHOLEN TOE AAN EEN DRINGENDE

RENOVATIE

 

 

| united news | Door: Redactie