• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SANTOKHI: ‘VERDIENCAPACITEIT VERHOGEN EN OVERHEIDSUITGAVEN VERLAGEN’

| dagblad de west | Door: Redactie

De structurele oplossing voor ons ontwikkelingsvraagstuk is de verhoging van onze verdiencapaciteit en het verlagen van de overheidsuitgaven. De interesse om in Suriname te investeren, neemt gestadig toe”, aldus president Chandrikapersad Santokhi, onlangs tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee.

Volgens het staatshoofd is Suriname nog niet in alle opzichten een aantrekkelijke partner. Dat komt deels doordat het nog steeds belast is met het verleden van een slecht internationaal imago, maar ook door de hoge schuldenlast, waardoor Suriname in financieel opzicht een relatief duur investeringsland is.

“Ondertussen zien we hierin verandering komen met internationale en regionale bedrijven die in verschillende

sectoren goede perspectieven zien. Naast de eerdergenoemde negatieve aspecten, biedt onze regering internationale investeerders een democratisch klimaat, waarin de rechtsstaat en mensenrechten gerespecteerd worden”, aldus de president.

Santokhi haalde ook DP World aan, een van de grootste scheepvaartbedrijven, met de meest geavanceerde haven en logistieke bedrijven, dat besloten heeft om ruim 100 miljoen USD te investeren in ons land. “Zo zien we ook dat investeringen gepleegd worden in de shore-base door de Kuldipsingh Group en er zijn ook samenwerkingsvormen met Total Energy, Shell, Halliburton.

Als gevolg van de interesse in olie en gas zien we ruime belangstelling in de regio om met

Suriname en het Surinaams bedrijfsleven, partnerschappen aan te gaan.”

Ook de investeringen van diverse internationale hotelketens als Courtyard by Marriott, Holiday Inn, Radisson Hotels en andere bekende internationale bedrijven in onder andere de International Mall van Suriname, alsook de verschillende callcenters hier te lande, geven volgens Santokhi aan, dat er sprake is van herwonnen vertrouwen in Suriname.

“Maar ook lokale bedrijven investeren in het hotelwezen.

Hierdoor wordt nieuwe arbeid gecreëerd, bestaande bedrijven worden verder gemoderniseerd en uitgebreid, waardoor uiteindelijk meer inkomsten worden gegenereerd.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie