• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi houdt presentatie over investeren in Suriname

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi geflankeerd door de CEO van AS/COA, Susan Segal en minister Albert Ramdin. (Foto: Kabinet van de President)

President Chan Santokhi heeft een handelsevenement van de Americas Society/Council of the Americas (AS/COA) bijgewoond in New York. Op dit event worden bijeenkomsten gehouden exclusief voor leden, en ook openbare forums waar bedrijfsleiders en vooraanstaande beleidsmakers bijeenkomen om de politieke, economische
en investeringsvooruitzichten van hun land te bespreken.

Het staatshoofd heeft na een tête-à-tête met CEO Susan Segal van AS/COA een presentatie gehouden tijdens de handelsbijeenkomst. Grote bedrijven en investeerders uit de financiële sector, consumentenproducten, energie en mijnbouw, productie, media, technologie en transport werden bemoedigd in Suriname te investeren, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

In zijn presentatie heeft Santokhi aangehaald dat Suriname veel mogelijkheden te bieden heeft aan internationale investeerders en rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Er is volgens hem genoeg potentie in de verschillende sectoren om duurzame ontwikkeling te kunnen bewerkstelligen ter versterking van de economie. Hij verwelkomt investeringen in Suriname in

het bijzonder in de sectoren landbouw, mijnbouw, handel en toerisme. Daarnaast zijn er grote kansen in de dienstensector.

De ontwikkeling van het bedrijfsleven in Suriname en het scheppen van werkgelegenheid krijgen speciale aandacht van de Surinaamse regering. De overheid is bereid om gunstige voorzieningen te treffen voor serieuze investeerders. President Santokhi geeft aan dat de groei in de olie- en gassector voor de deur staat en roept investeerders op om niet lang te wachten.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en ambassadeur Sunil Sitaldin, de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, hebben het event bijgewoond.

| starnieuws | Door: Redactie