• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Santokhi begint aan VN-summit. Foto: Kabinet van de President

Santokhi begint aan VN-summit, morgen ontmoeting met premier Canada

| suriname herald | Door: Redactie

Vandaag is een aanvang gemaakt met de officiële agenda van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dinsdag heeft president Chan Santokhi een bilaterale ontmoeting met de premier van Canada, Justin Trudeau.

Het “Transforming Education Summit” is een van de eerste onderdelen waar president Santokhi deelnemers zal toespreken.

Verder staat er ook een ontmoeting met de Surinaamse diaspora in New York op het programma. Ook als Caricom-voorzitter heeft president Santokhi gedurende de komende dagen verschillende activiteiten in de planning.

https://www.srherald.com/wp-content/uploads/2022/09/7c29aad9-eaa0-cd89-… 1200w" width="1280" />

Santokhi heeft zondag een meeting gehad met António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Foto: Kabinet van de President

Morgen spreekt president Santokhi diverse wereldleiders toe tijdens een receptie gehouden door de VN-secretaris-generaal, António Guterres. Hierna staat het zogeheten General Debate op de agenda.

De agenda voor dinsdag wordt voortgezet met het event “Exchange on current global challenges”. Hiervan is de Duitse bondskanselier Olaf Scholz de host. Als Caricom-voorzitter is de president dinsdag aanwezig op een high-level discussion van de Atlantic Council. Op deze dag zal worden afgesloten met een bilateraal gesprek tussen ons staatshoofd en de president van de 77e UN General Assembly.

Woensdag zal de president als eerste namens Suriname zijn statement maken tijdens het General Debate. Daarna zal de president als Caricom-voorzitter de opening en sluiting doen van het Caribbean Partners Event over de situatie in Haïti, dat wordt gehost door Canada.

In de avond is de president samen met de first lady aanwezig bij de receptie gehost door de Verenigde Staten in het American Museum of National History.

Donderdag, de laatste dag van de reis, is president Santokhi aanwezig op de Leader’s Breakfast van de Alliance of Small Island States en heeft hij een bilaterale meeting met de premiers van Aruba, Bonaire en Curaçao. Als laatste op de officiële agenda staat een receptie van de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten.

Op vrijdag 23 september keert de president terug naar Suriname.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie