• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi aan jongeren: “Ga de politiek in en maak die weer zuiver”

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft Surinaamse jongeren opgeroepen om de politiek in te gaan en die weer zuiver te maken. De president sprak de jongeren afgelopen zondag toe op een motivatiesessie in verband met de start van het nieuwe schooljaar. Santokhi zei dat hij gaat voor een Suriname waar jongeren goed met elkaar leven zonder haat en discriminatie en dat groepen elkaar niet domineren.

Hij gaat voor een sociaal rechtvaardige samenleving met een eerlijke inkomensverdeling en geen achterstanden in ontwikkeling in gebieden en personen. “Dat is een legacy die je achterlaat. Daarvoor moet je veel maatregelen treffen. Een legacy achterlaten is een

regeertermijn overschrijdende visie. Als je de verkiezing niet wint kan je deze zaken niet realiseren. Daarvoor is er bewustwording nodig”, sprak de president.

Hij zei dat de regering het volk moet uitleggen dat de Oil & Gas die opkomt van het volk zijn en niet van een politieke partij, politieke leider of een bepaalde groep. Dat geld moet gespaard worden voor de toekomst en geïnvesteerd worden in diverse sectoren zoals de voedselindustrie, het onderwijs, de infrastructuur en veiligheid. “Dat is wat je met het geld moet doen”, stelde Santokhi.

Hij legde de jongeren uit dat zij in feite geen politiek nodig hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun zichzelf en het land. “Je hoeft niet in de politiek. Als politiek een gezond instrument is kan je ook buiten de politiek een bijdrage leveren en samen met de politiek een bijdrage leveren”, sprak de president.

Zwaar gepolitiseerd en gepolariseerd
Santokhi haalde aan dat in originele vorm politiek een instrument is om namens het volk goede beslissingen te nemen voor het volk. “Met de pure vorm van politiekvoering is er niets aan de hand. In Suriname is alles zwaar gepolitiseerd en gepolariseerd. Het is onzuiver dat politiek wordt gezien als instrument van macht, verrijking en elkaar bekampen ten koste van het volk over de rug van het volk. Jullie hebben de kans om politiek weer zuiver te maken”, drukte Santokhi de jongeren op het hart.

De president vertelde dat er zoveel Surinamers zijn die een goede bijdrage kunnen leveren aan goede politiek, maar dat ze zijn bang dat zij vernietigd en beschaamd zullen worden. “Als je het overlaat aan de ouderen om over jouw toekomst te bepalen dan zeg ik neem verantwoordelijkheid, neem actie en kom in de politiek om Suriname weer zuiver te maken”, aldus de president.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie