• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SAMAP Agrobeurs en Tentoonstelling vandaag van start

| ABCSuriname | Door: Redactie

Het Suriname Agriculture Market Access Project, SAMAP, uitgevoerd door de FAO met middelen van de Europese Unie en in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, organiseert op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni een landbouwtentoonstelling en beurs.

Op deze Agrifood Exhibition and Fair in het @Live Entertainment Center (het voormalige Flamboyant Park) zullen diverse actoren laten zien hoe het project een positieve invloed heeft gehad op de levensstandaard van honderden boeren en gemeenschappen in het land.

Het SAMAP begon in 2018 en heeft in de afgelopen zes jaren belangrijke resultaten opgeleverd bij het ontwikkelen van een waardeketenbenadering, het verhogen

van de productie, het verbeteren van de kwaliteit van de producten en het vergroten van de markttoegangsmogelijkheden voor geselecteerde producten uit Suriname.

Er werd op verschillende manieren geïnvesteerd gedurende dit project, met name in landbouwapparatuur en -diensten, en met de introductie van innovatie en technologie. Daardoor hebben individuele boeren, kleine landbouwbedrijven, coöperaties en joint ventures hun potentieel op de binnenlandse en exportmarkten kunnen uitbreiden.

Het doel van de tentoonstelling en agrobeurs is om het toegenomen zakelijke potentieel van kleine landbouwbedrijven en agrocoöperaties onder de aandacht te brengen van het groter publiek en te laten zien hoe het project transformaties in de landbouwsector

mogelijk maakt. Vrijdag en zaterdag zijn het boeren, producenten, landbouwbedrijven, detailhandelaren, exporteurs en diverse ondersteunende organisaties en dienstverleners die hun prestaties delen met de bezoekers.

Het gaat specifiek om een exposé van de manier hoe verschillende waardeketenplatforms hebben geleid tot een grotere kwantiteit en kwaliteit van vers en verwerkt fruit, groenten, wortels, knollen en niet-hout bosproducten in Suriname. Het publiek zal producten kunnen proeven en kopen, en leren over hun oorsprong, productieprocessen en het belang van het ondersteunen van lokale producenten.

Het evenement valt samen met Wereldvoedselveiligheidsdag, waarbij het belang van veilig voedsel voor consumenten wordt benadrukt. Na de officiële opening op vrijdag, staan voor zaterdag verschillende culinaire sessies op schema, evenals paneldiscussies en presentaties.

| ABCSuriname | Door: Redactie