• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ruzie tussen bandenzaken en EZ opgelost, nog geen kostencalculatie voor tweedehands banden

| keynews.sr | Door: Redactie

Er is heel veel ruis ontstaan tussen de bandenzaken en het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Volgens de berekeningen van het ministerie mag een tweedehands band niet meer dan SRD 300 kosten. Er zou sprake zijn van prijsopdrijving tijdens een controle die uitgevoerd is door de Economische Controle Dienst (ECD).

Het ministerie geeft aan dat zij de afgelopen week controlewerkzaamheden hebben uitgevoerd bij verschillende bandenzaken. Het is echter te betreuren dat er niet correct is opgetreden tegen de bandenzaak die door de ECD is gesloten. De bandenzaak werd met naam en toenaam genoemd in de media. De

zaak is na controle van de ECD gesloten omdat er sprake zou zijn van overtredingen zoals prijsopdrijving.

De eigenaar van de zaak moest zich melden bij het ministerie. Collega-ondernemers waren niet te spreken over het handelen van de ECD en hadden in het weekend hun deuren gesloten gehouden uit protest. Ook EZ vindt dat het publiceren van de naam en adres van de ondernemer tegen he recht op privacy van de ondernemer ingaat.

Na onderzoek zijn de bandenzaken intussen weer opengesteld. In goed overleg heeft Minister Rishma Kuldipsingh van EZ afspraken gemaakt met ondernemers en importeurs. De communicatie tussen beide partijen is hiermee hersteld.

Er is momenteel geen kostprijscalculatie voor tweedehandse banden vastgesteld door de bevoegde afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) van het ministerie van EZ. Binnen anderhalve week wordt hieraan gewerkt.

Het ministerie zal hierover weer in de media treden. De ondernemers en importeurs hebben aangegeven dat zij niet tegen ordening zijn, maar dat het wel op de correcte wijze moet gebeuren. Het ministerie kan zich hierin terugvinden en roept ondernemers op om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving en andere zaken die tot een economisch delict behoren.

| keynews.sr | Door: Redactie