• vrijdag 03 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING WIL ARMOEDE BESTRIJDEN MET NIEUWE CASSAVEFABRIEK

| dagblad de west | Door: Redactie

Soeresh Algoe, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), gaf in een gesprek met de pers aan dat er een nieuwe cassavefabriek opgezet zal worden die compleet gefinancierd zal worden door de Europese Unie (EU) en Clayuca (een overheidsorganisatie in Columbia die zich richt op voedsel en landbouw).

Algoe zei dat hiermee de regering de armoede wil bestrijden. Hij zei verder dat de nieuwe fabriek voor een kettingreactie zal zorgen, waardoor de Staat meer inkomsten zal verdienen en er meer werkgelegenheid zal zijn. In het kader hiervan is er vandaag een workshop gehouden op het complex van het ministerie van LVV

met als doel  de bevordering van de duurzame ontwikkeling van cassave in Suriname en de regio. Algoe kon nog niet zeggen wanneer en waar de fabriek opgezet zal worden.

Hij gaf aan dat er na de workshop verder gesprekken gevoerd zullen worden met Clayuca. Hij benadrukte dat Suriname in ieder geval geen cent hoeft  bij te dragen aan het opzetten van de fabriek. De minister juicht de samenwerking met Clayuca toe, ondanks Suriname geen lid is van de organisatie. Op de vraag wat de rol van de eerste cassavefabriek in Para hierin zal zijn, zei Algoe dat die fabriek totaal los staat van de nieuwe fabriek.

Hij gaf aan dat hij wachtende is op het CLAD-rapport. Ook zijn er volgens de minister noodzakelijke aanpassingen nodig in het bedrijf om veilig voedsel te produceren. “Het is een puur private fabriek”, aldus de minister.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie