• zondag 27 October 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramnandanlal: “Oplossing zit niet erin dat we teruggaan naar NDP-regering”

| waterkant | Door: Redactie

Oud-parlementariër en ondervoorzitter van de PALU, Henk Ramnandanlal, ziet geen oplossing voor de problemen in Suriname wanneer de kiezer in 2025 weer ervoor kiest om terug te gaan naar een regering onder leiding van de NDP.

“De oplossing zit niet erin dat we teruggaan naar de vorige regering. Omdat wat nu gebeurt slechts in het verlengde is van wat de vorige regering deed”, aldus Ramnandanlal op Radio Tamara.

Volgens de PALU-topper, wiens partij ook deel heeft uitgemaakt van het kabinet Bouterse 1, is het nu al duidelijk dat ook de huidige VHP, ABOP/PL regering het in alle opzichten slecht doet, waarbij het

met de dag gekker wordt. Wat hem nu opvalt is dat zowel de coalitie als oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) afspraken hebben gemaakt.

Hij noemt onder andere de Pan American case waar de oppositie hele zwakke reacties heeft gegeven en geen motie van wantrouwen heeft ingediend tegen de Surinaamse minister van OW.

Er is wel een algemeen motie van wantrouwen in april ingediend tegen het gevoerd beleid van president Chan Santokhi, maar van deze motie was volgens Ramnandanlal van tevoren al bekend dat die niet kamerbreed gedragen zou worden. De oud-parlementariër noemt verder ook de kamerbrede samenwerking tussen coalitie en oppositie,

met uitzondering van de BEP, vorig jaar bij de verhoging van de waarborgsom voor politieke partijen met 1000%, welke ondertussen door het Constitutioneel Hof onverbindend is verklaard.

“Daar zie je dus dat er kennelijk overeenkomsten bestaan tussen de politieke partijen die elkaar het hand boven het hoofd houden”, aldus Ramnandanlal.

Ook in het debacle waarbij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een heraanbesteding gelaste van het project Rehabilitatie Van ‘t Hogerhuysstraat vanwege het niet volgen van de juiste procedure in het gunnings- of aanbestedingsproces, zou er volgens Ramnandanlal nu eigenlijk ‘brand moeten zijn’ bij de fracties van ABOP/PL, NPS, NDP en BEP. Echter merkt hij daar niets van. Vandaar dat hij vindt dat de neergang van de Surinaamse politieke cultuur niet alleen met de coalitie heeft te maken, maar kamerbreed.

De PALU heeft volgens de politicus in een vroeg stadium een inhoudelijk verhaal, een PALU-concept, geproduceerd over wat er gedaan moet worden met Suriname als de partij na de verkiezingen volgend jaar aan de macht komt.

| waterkant | Door: Redactie