• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PRO heeft nieuw hoofdbestuur

| ABCSuriname | Door: Redactie

De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) heeft per zaterdag een nieuw bestuur voor de komende zes jaren. Op een algemene vergadering is bij acclamatie gekozen voor de kandidatenlijst, bestaande uit Gerold Sewcharan (voorzitter), Joan Nibte (ondervoorzitter), Jennifer Wong Swie San (penningmeester), Sharmila Chandi (secretaris), Audrey Christiaan (lid) en Fabienne Alfaisi (lid). Dit is de eerste keer dat een hoofdbestuur wordt gekozen; bij de vorige was er sprake van een oprichtingsbestuur.

Voormalig prominenten van de partij, waaronder Stephano Biervliet alias Pakittow, Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en Antoon Karg, zijn niet meer teruggekeerd in het huidig bestuur. Zij blijven lid, maar

hebben zich niet gekandideerd voor het hoofdbestuur. Het bestuur bestaat nu uit vijf vrouwen en één man. Daar zal op den duur, conform de statuten, nog een balans in moeten komen.

Sewcharan, die tevens politiek leider is, heeft in zijn toespraak aandacht gevraagd voor de situatie in het land. Er moet afgerekend worden met oude politiek. Die heeft, tot op heden, etnische vormen. Maar ook over het imago van Suriname in geheel, heeft Sewcharan gesproken. Zo moet ons land af van de smet van een drugsland. De partij heeft daarnaast vier aandachtsgebieden waarvoor het zich sterk maakt: onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid en

de olie- en gasindustrie.

De partij zal zich in 2025 beschikbaar stellen voor de parlementsverkiezingen. De verkiezingscampagne is dan ook ingeluid afgelopen zaterdag. De PRO gaat voor minimaal zeven zetels. Dat is de hoeveelheid zetels die nodig zijn om een presidentskandidaat voor te dragen.

| ABCSuriname | Door: Redactie