• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi aangekomen in Saoedi-Arabië

| suriname herald | Door: Redactie

Een historisch moment ontvouwt zich, want voor het eerst zijn veertien regeringsleiders van het Caribisch gebied samengekomen in Saoedi-Arabië. De aanleiding is de Caricom-Saoedi-Arabië Summit, gepland op 16 en 17 november in Riyad. Deze unieke bijeenkomst markeert het punt waarop leiders uit het Caribisch gebied en Saoedi-Arabië uitgebreid zullen overleggen over samenwerkingsaspecten.

Het staatshoofd arriveerde vandaag in Riyad, vergezeld door een delegatie. De Caricom-Saoedi-Arabië Summit belooft een diepgaande verkenning van samenwerkingsmogelijkheden op verschillende gebieden. Deze bijeenkomst, gefinancierd door het land in het Midden-Oosten, is een cruciale mijlpaal waar leiders voor het eerst uitgebreid in Saoedi-Arabië zullen discussiëren over strategische samenwerkingsaspecten.

President Santokhi

heeft een voorbereidend bilateraal gesprek gehad met Adel al-Jubeir, de minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië. Het constructieve gesprek, gehouden in de werkkamer van de president in het Ritz Carlton Hotel, vormde de basis voor bredere discussies die tijdens de top zullen plaatsvinden.

De Caricom-Saoedi-Arabië Summit belooft niet alleen historisch te zijn maar ook vruchtbare resultaten voort te brengen in de samenwerking tussen de Caribische regio en Saoedi-Arabië. De deelnemende landen zullen zich inzetten voor een verdieping van de bilaterale betrekkingen en gezamenlijke groei op diverse fronten.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie