• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President en politieke topper China versterken vertrouwen

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi en delegatie hadden een ontmoeting met de voorzitter van de Chinese Politieke Consultatieve Conferentie van het Volk, Wang Huning. (Foto's: Kabinet van de President)

President Chan Santokhi heeft vrijdag een ontmoeting gehad met de voorzitter van de Chinese Politieke Consultatieve Conferentie van het Volk (CPPCC), Wang Huning. Suriname volgens de gastheer niet alleen een strategische partner maar
ook een waardevolle vriend en betrouwbare partner. Suriname en China genieten historische, politieke, diplomatieke en culturele betrekkingen welke als basis moeten dienen om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

Het staatshoofd nam de gelegenheid te baat om de voorzitter te feliciteren aangezien het jaar 2024 de 75e verjaardag markeert van de oprichting van de Volksrepubliek China én de CPPCC. “De bijdragen van de CPPCC aan de ontwikkeling en welvaart van China zijn van onschatbare waarde en dienen als baken van effectief leiderschap en bestuur”, stelde de president. “In dit opzicht is het passend om de voortdurende

betrokkenheid tussen verschillende politieke partijen in Suriname en het Centraal Comité van de Communistische Partij van China (CPC) en CPPCC te erkennen”, zei de president.

Voorzitter Huning sprak in zijn boodschap over de diepgewortelde bilaterale relatie tussen Suriname en China. Tevens kwam de politieke samenwerking tussen de CPPCC, de CPC en Surinaamse partijen aan de orde. Huning is één van de topleiders van de CPC. Hij is sinds 2017 lid van het Permanent Comité van het Politbureau van de CPC, het hoogste besluitvormende orgaan van China, en staat sinds 2022 op de vierde rang.

Tijdens deze bijeenkomst werd ook de hulp aan Chinese bedrijven die naar Suriname komen voor onderzoek en investeringen besproken, evenals het identificeren van de richting van investeringen, om de samenwerking en implementatie van projecten te bevorderen.

| starnieuws | Door: Redactie