• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Pertjajah Luhur overtuigd van verkiezingswinst in 2025

| ABCSuriname | Door: Redactie

“Na slechte tijden komen er goede tijden. Na regen komt er zonneschijn. 4 jaren geleden op 25 mei 2020 had de partij haar slechtste resultaat ooit behaald. Maar vandaag op 25 mei 2024 is de partij in haar glorie hersteld”. Hiermede geeft Bronto Somohardjo, de ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) aan, dat het vertrouwen in de partij terug is en dat de PL zich weer een grote partij kan noemen. De partij had gisteren een massameeting in het PL centrum.

De ondervoorzitter laat een waarshuwend geluid horen en zegt dat juist in deze tijd, een jaar voor de verkiezingen van

mei 2025 mensen tegen de verstandhouding tussen hem en het volk zal zijn. Volgens de ondervoorzitter zal men gebaad zijn bij een verdeeldheid. “Maar wij mogen ons niet meer laten verdelen”.

De partijtopper merkt op dat het moment nu is aangebroken dat politici zullen liegen en bedriegen, wat een duidelijke vorm is van haram politiek. “Als het aan hun ligt gaan ze hun moeder verkopen voor macht. Een duidelijke vorm van haram politiek”. Het zijn deze haram politici die het volk vergeet, wanneer zij aan de macht zijn. Volgens Bronto doet de PL aan halal politiek en legt altijd verantwoording af

aan het volk. Partijvoorzitter Paul Somohardjo voelt zich enorm gezegend dat hij als 81- jarige nog in staat is geweest om duizenden mensen te mobiliseren bij de kick- off van de verkiezingscampagne van de PL. Somohardjo geeft aan dat het weinig had gescheeld of de PL had niet meer bestaan. Echter, dankzij de hulp van de ABOP staat zij nu weer op haar grondvesten en daarvoor is hij de ABOP zeer dankbaar en erkentelijk.

Er is nog een jaar te gaan voor de verkiezingen. Volgens de partijvoorzitter zal de PL te maken krijgen met tegenstaanders, maar haar grootste tegenstaander is zwart geld. In deze periode zal volgens hem veel met zwart geld gegooid worden in de politiek. Hij doet een oproep aan het Openbaar Ministerie (OM) om al het zwart geld op te sporen. Somohardjo is geen voorstander van een 2/3 meerderheid, maar wilt dat elke partij die mandaat krijgt van het volk, de coalitie zal vormen. Hij verzekert dat als de PL en ABOP het mandaat van het volk krijgen, zij hun verantwoordelijkheid zullen nemen om een vredig land van Suriname te maken. Volgens Somohardjo geeft de opgekomen massa weer dat de PL en ABOP reeds in de finale zitten en gelet op de karakters van beide voorzitters, zij niet gaan voor een troostprijs, maar voor goud, brons of zilver.

De partner van de PL, De ABOP was ook met haar achterban aanwezig op de massameeting om kracht bij te zetten aan de samenwerking tussen beide partijen. De voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk meent dat de ABOP en de PL gezamenlijk voor verandering gaan zorgen in Suriname als zij mandaat van het volk krijgen. Volgens de ABOP- voorzitter zijn alle structuren van de ABOP en de PL in stelling gebracht. Er zal keihard gewerkt worden. De PL en ABOP zullen hand in hand campagne voeren en huis aan huis gaan. Brunswijk is de Javaanse gemeenschap zeer dankbaar, daar zij gehoor hebben gegeven aan zijn oproep om Somohardjo te ondersteunen. Volgens zijn optiek is de PL met 300% gegroeid. Hij doet een oproep aan de kiezers om in 2025 bewust te stemmen en voor ABOP/PL te kiezen.

De secretaris van de ABOP, Marinus Bee tekent op dat bij de komende verkiezingen het kiesstelsel is gewijzigd. De ABOP en PL hebben net als bij de verkiezingen van 2020 ook het spel van de aanstaande verkiezingen door. Wat men ook zal doen, de ABOP en PL zullen ook tijdens de verkiezingen van 2025 als overwinnaars uit de bus komen. Het zal de ABOP en PL zijn die volgens Bee weer balans in het land zal brengen.

| ABCSuriname | Door: Redactie