• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Pertjajah Luhur laat spierballen zien: Kick-off verkiezingscampagne groot succes

| dagblad suriname | Door: Redactie

De Pertjajah Luhur (PL)vierde zaterdag 25 mei haar glorie met een massameeting in het PL-centrum te Beekhuizen. Bronto Somohardjo, de ondervoorzitter, benadrukte dat de slechte resultaten van 2020 verleden tijd zijn en dat het vertrouwen in de PL is teruggekeerd. De partij, bekend om haar sociale kracht, bewees haar hernieuwde sterkte tijdens de bijeenkomst, wat het begin markeert van hun verkiezingscampagne voor 2025.

Somohardjo waarschuwde voor verdeeldheid in de aanloop naar de verkiezingen en beschreef de komende politieke manoeuvres als “haram politiek”, waarbij tegenstanders leugens en bedrog zouden inzetten. In contrast, prees hij de PL als een eerlijke en verantwoorde partij,

die zich inzet voor het volk.

Partijvoorzitter Paul Somohardjo, nu 81 jaar, was dankbaar voor de mobilisatiekracht van de partij en erkende de steun van de ABOP, die de PL heeft geholpen om weer op te staan. Hij benadrukte het gevaar van zwart geld in de politieke strijd en deed een oproep aan het Openbaar Ministerie om zwart geld op te sporen. Somohardjo verzet zich tegen een 2/3 meerderheid, pleitend voor een inclusieve coalitie als de PL en ABOP het mandaat ontvangen.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, onderstreepte dat beide partijen gezamenlijk voor verandering in Suriname zullen zorgen. Hij prees de

Javaanse gemeenschap voor hun steun aan Somohardjo en riep de kiezers op om in 2025 bewust te stemmen voor de ABOP/PL-coalitie. Brunswijk benadrukte de groei van de PL en de gezamenlijke inspanningen van beide partijen voor de komende verkiezingen.

Marinus Bee, secretaris van de ABOP, wees op het gewijzigde kiesstelsel en verzekerde dat de ABOP en PL ook in 2025 als overwinnaars uit de bus zullen komen. Hij benadrukte dat de samenwerking tussen de twee partijen Suriname weer in balans zal brengen.

De succesvolle massameeting markeert een veelbelovende start voor de gezamenlijke verkiezingscampagne van de PL en ABOP, gericht op het behalen van een sterke positie bij de volgende verkiezingen.

| dagblad suriname | Door: Redactie