• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OWC, NK en dochter Sabine werken aan versterken culturele erfenis Erwin de Vries

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Sabine de Vries, Juan Pawiroredjo en minister Henry Ori zijn vastbesloten om samen te werken aan het versterken van de culturele erfenis van Erwin de Vries en het waarborgen van een blijvende impact op het onderwijs en de samenleving van Suriname. Dat kwam naar voren tijdens een ontmoeting tussen de dochter van De Vries, de ondervoorzitter van de stichting Nationale Kunstbeurs en de bewindsman.

Volgens Pawiroredjo, die de informatie over de ontmoeting met de pers deelt, was het doel van het overlegmoment het bespreken van de nalatenschap van Erwin de Vries en de mogelijkheden om boeken, waarin een brede

selectie van het werk van de overleden kunstenaar zijn opgenomen, landelijk te verspreiden onder scholen.

“Het boek omvat het werk van De Vries en schenkt specifieke aandacht aan zijn artistieke ontwikkeling en bijdrage aan de Surinaamse cultuur”

Tijdens de ontmoeting werd een exemplaar van dit boek symbolisch overhandigd aan Ori als erkenning voor zijn steun aan dit initiatief en zijn voortdurende inzet voor de bevordering van kunst en cultuur in Suriname, aldus Pawiroredjo. Het boek omvat het werk van De Vries en schenkt specifieke aandacht aan zijn artistieke ontwikkeling en bijdrage aan de Surinaamse cultuur.

Tijdens de bijeenkomst werden de werken en prestaties

van De Vries besproken, alsook de manieren om zijn legacy voort te zetten en te integreren in het Surinaamse onderwijssysteem. De dochter en Pawiroredjo deelden hun visie over hoe het werk van De Vries kan worden gebruikt om educatieve doeleinden te ondersteunen en een blijvende impact te hebben op jonge generaties. Ook Daniela Rosario, onderdirecteur Internationale betrekkingen op het ministerie, zat donderdag aan bij het overleg.

| de ware tijd | Door: Redactie