• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oplichter in de kraag gevat voor achterover drukken bedragen

| starnieuws | Door: Redactie

A.K is bij de controlepost te Redi Doti aangehouden. Tegen hem zijn diverse aangiftes gedaan voor oplichting en verduistering van geldbedragen. Hij wordt ervan verdacht grote bedragen in SRD en euro achterover te hebben gedrukt. Hij is overgedragen aan de recherche van regio Midden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.                               

In juli is er aangifte gedaan tegen A.K. op het politiebureau Rijsdijk. De aangever had geld aan de verdachte afgestaan om onderdelen te kopen. Naderhand is gebleken dat A.K. op diezelfde dag aangifte had gedaan bij de politie, waarbij hij had aangegeven slachtoffer te zijn geweest van een beroving en dat de daders met dat geld van de aangever vandoor zijn gegaan. Een week later werd wederom geld aan de verdachte toevertrouwd voor de aankoop van onderdelen. Nadat hij het geld in ontvangst had genomen en de plaats had verlaten, heeft hij niets meer van zich laten horen.

Een andere benadeelde had eveneens aangifte bij de politie van het bureau Latour gedaan voor oplichting en verduistering. De aangever tevens werkgever van A.K. had hem grote geldbedragen toevertrouwd om betalingen te verrichten en aankopen voor hem te doen. A.K ging er vandoor met het geld en enkele onderdelen van zijn werkgever, meldt de politie Public Relations. 

| starnieuws | Door: Redactie