• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oplettende diaspora ergotherapeut van Pieter van Foreest organiseert rolstoelen voor Nickerie

| snc.com | Door: adh Mahabier

In Nederland worden veel zorghulpmiddelen geregeld gekeurd. De keuringsnormen in Nederland liggen vrij hoog waardoor veel van deze objecten de keuring niet halen. Denk hierbij aan rolstoelen, wandelstokken, krukken en rollators….etc. Veel van deze objecten zijn in principe nog goed bruikbaar in landen als Suriname.

Lisette, een oplettende diaspora uit Nederland heeft deze mogelijkheden gezien en is inmiddels bezig met haar derde donaties van rolstoelen, wandelstokken en rollators aan Suriname. Lisette die verder anoniem wilt blijven is werkzaam als ergotherapeut bij zorginstellingen Pieter van Foreest in Nederland. Zorginstellingen Pieter van Foreest biedt  wonen, zorg, behandeling en welzijn en is gespecialiseerd in

verpleeghuiszorg, zorg en behandeling thuis, revalidatie, screening en palliatieve zorg.

De afgekeurde zorghulpmiddelen bij Pieter van Foreest heeft gelijk haar aandacht getrokken. Zij moest gelijk denken aan haar vakantie (2019) naar Suriname in district Nickerie. Zelfs op haar vakantie blijft ze door haar “zorgbril” kijken. Tijdens haar vakantie heeft zij veel mensen in de gezondheidszorg gesproken, waaronder Chirurg Chander Mahabier.

Chander Mahabier, die jaarlijks twee maanden werkzaam is het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie, kent de noden van de samenleving en adviseert mensen graag die iets willen doneren. De donaties ook gedaan aan MMC en hulpmiddelen uitgiftepunt in Nickerie. Deze donaties

worden gecoördineerd door Mahabier en en dhr Aslam Karimoedien, waardoor de hulpmiddelen op de juiste manier worden ingezet.  

Pieter van Foreest, locatie De Bieslandhof vindt het fijn dat zij in de samenleving elkaar op deze manier kunnen helpen. En dat de materialen die bij ons niet meer gebruikt kunnen worden, in Suriname van ongekende waarde zijn. Nickerie is goed geholpen met deze donatie en spreekt haar dank uit aan iedereen die hebben bijgedragen aan deze donaties. Vooral veel dank aan Lisette. Inmiddels is Lisette bezig met de derde donatie.

Ziet u ook mogelijkheden om te doneren en wilt u met ons in contact komen? Neem dan contact met ons op via SurinameNieuwsCentrale@gmail.com.

Nickerie MMC Rolstoelen Donatie


 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: adh Mahabier