• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Onderhoud Arawara-sluis gestart

| snc.com | Door: Redactie

Ter garandering van voldoende irrigatiewater voor de rijstbouw is indertijd een sluis te Arawara gebouwd om water vanuit de Boven Nickerie rivier, welke via de Wayambo rivier richting Coppename stroomde, te stuwen richting de Nickerie rivier. Hiermee wordt voldoende irrigatiewater voor de rijstbouw aan de rechteroever van de Nickerie rivier gegarandeerd.

Tevens wordt door opstuwing van het water in de rivier de zouttong buiten gehouden.

Met de voorspelde droogte in de komende periode maakt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij haast om deze sluis binnen een half jaar gerepareerd te hebben. Daarnaast dient een ontstane coupure  in de oever van de

rivier gedicht te worden waar er veel water verloren gaat. De werkzaamheden zijn enkele dagen geleden door een aannemer gestart.

DOSSIER ARAWARA-SLUIS

LEES OOK: 
Arawarrasluis bijna opgeleverd
LEES OOK
21-07-2023 Sewdien: Onderhoud Arawara-sluis gestart
LEES OOK
27-01-2020
Parmessar: Aanbesteding herstel Arawara-sluis binnen een maand
LEES OOK
9-12-2019 Parmessar zal voorbereidingen treffen voor herstel Arawara-sluis in Nickerie
LEES OOK
23-01-2009 Kandhai: OW Nickerie neemt eerste hobbel naar aanpak Arawarasluis

In Nickerie worden diverse projecten integraal aangepakt ter verhoging van de rijstproductie. Samen met het pompgemaal te Wageningen, de Arawarasluis en onderhoud van overige infrastructuur wordt de rechteroever van de Nickerie

rivier van voldoende irrigatiewater voorzien.

Te linkeroever worden 2 pompen te Wakay momenteel door LVV vervangen middels nieuwe en met uitvoering van de door IDB gefinancierde rehabilitatieprojecten van kunstwerken, natte- en droge infrastructuur tezamen met het activeren van de waterschappen in de 12 polders zal de voorziening van irrigatiewater in Nickerie weer optimaal zijn.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie