• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NURMOHAMED: ‘GEEN MIDDELEN VOOR AANPAK WATEROVERLAST’

| dagblad de west | Door: Redactie

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft in gesprek met een lokaal nieuwsmedium verteld, dat er geen middelen zijn voor de aanpak van de ontwatering. Dit met name als de regens blijven aanhouden. De bewindsman zei dat er uit extra reserves is getracht de kanalen op te halen, zodat het water heel snel weg kan vloeien.

Nurmohamed denkt hierbij aan de Van Idsingastraat, die bij de geringste re-genbui, onder water loopt. ‘’Er is een achterstand bij ons investeringsklimaat’’, benadrukt Nurmohamed. Volgens hem is het ministerie al begonnen met herstelwerkzaamheden in Paramaribo.

“Er zijn geen middelen vrijgemaakt om waterpompen te installeren in

gebieden waar die nodig zijn”, aldus de minister. Volgens de bewindsman kunnen de werkzaamheden pas volgend jaar starten. Er wordt gezocht naar middelen samen met het ministerie van Finan-ciën en Planning.

Ook het project dat moet zorgen voor een snellere afwatering voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), loopt volgens Nurmohamed, moeizaam. Volgens de bewindsman zijn er al enkele werkzaamheden uitgevoerd om het probleem op te lossen. Er zullen nog meer werkzaamheden verricht moeten worden, zodat de wateroverlastproblematiek tot het verleden kan behoren.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie