• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NPS-voorzitter Rusland: “We moeten overgaan tot rust en stabiliteit”

| suriname herald | Door: Redactie

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft tijdens een kadermeeting van zijn partij in het district Para aangegeven, dat het niet goed gaat in het land. Tijdens deze meeting, die zaterdag is gehouden, werden verschillende actuele zaken aan de orde gesteld. Er lijkt een onderlinge strijd te zijn van politieke partijen om het presidentschap na de verkiezingen van 25 mei 2025, zei de NPS-voorman.

Hij hield de aanwezigen voor, dat er vele sociale issues zijn die door de regering aangepakt moeten worden. De samenleving is volgens hem steeds in een bui van boosheid en teleurstelling met betrekking tot

de hedendaagse ontwikkelingen in het land. Dit is niet wat aan het volk beloofd is.

“Er rust teveel onrust in de samenleving. In de afgelopen twee jaar was er keer op keer sprake van stakingen en acties uit de diverse sectoren,” stelt Rusland. Het ligt aan de NPS om meer stemmen te halen en veranderingen te brengen in Suriname, zei de NPS-voorzitter verder.

“De NPS heeft tijdens haar regeerperiode duidelijke en positieve ontwikkelingen kunnen brengen in ons land met een koers van 2,80 voor de US-dollar. We moeten weer overgaan tot rust en stabiliteit,” vindt Rusland. Daarom zegt hij dat de NPS haar bijdrage moet blijven leveren aan de gemeenschap.

Er wordt volgens de voorzitter keer op keer gevraagd wat de stappen van de NPS zullen zijn naar verbetering van de situatie in het land. Rusland geeft aan dat zolang het goed gaat de NPS zal ondersteunen. Als het niet goed gaat zal de partij ook haar stem laten horen.

De koersontwikkeling baart de partij grote zorgen, omdat het steeds moeilijker wordt voor de gemeenschap om te overleven. “Wij moeten overstappen van een importeconomie naar een exporteconomie. We moeten weer overgaan naar een situatie van stabiliteit in de economie en de samenleving. De wisselkoers moet gestabiliseerd worden,” aldus Rusland.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie