• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
De Nigeriaan Ejike Godwiin wordt ervan verdacht de drugs te hebben verborgen of de opdracht daartoe te hebben gegeven. [Foto: politie.sr]

Nasleep drugsvondst Uraniumstraat: Pg gelast opsporing Nigeriaan Godwiin Ejike

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Van de Nigeriaan Godwiin Ejike heeft de procureur-generaal vrijdag opsporing gelast. De buitenlander, die woont aan de Drovestraat, wordt in verband gebracht met de drugsvondst donderdag aan de Uraniumstraat in het ressort Flora.

Foto: De Nigeriaan Ejike Godwiin wordt ervan verdacht de drugs te hebben verborgen of de opdracht daartoe te hebben gegeven. [Foto: politie.sr]

Ejike, geboren op 13 december 1965, wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de wet Verdovende middelen en deelneming aan een criminele organisatie. In het opsporingsbericht dat op de website van het Korps Politie werd geplaatst, staat dat de Nigeriaan de drugs

heeft verborgen in auto-onderdelen of de opdracht daartoe heeft gegeven. De auto-onderdelen zouden worden verscheept naar het buitenland.

50 kilo coke

Aan de Uraniumstraat werd donderdagmiddag ongeveer vijftig kilogram cocaïne verpakt in 140 pakken onderschept door de politie. Eén persoon werd aangehouden en werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na bekomen informatie pleegde de Narcoticabrigade donderdag de inval samen met de Narcotics Intelligence Unit (NIU) en de douanerecherche. De drugs waren verstopt in gearboxen en vliegwielen, die via Nigeria naar Hongkong zouden worden verscheept.

De douanier die ter plaatse was voor de lading vroeg om assistentie van de Hondenbrigade. De speurhonden sloegen aan,

waarna de Narcoticabrigade erbij werd gehaald. Na het openen van de gearboxen en vliegwielen werd de cocaïne ontdekt. De Narcoticabrigade onderzoekt de zaak verder.

Ejike is volgens het opsporingsbericht donkerbruin van kleur, heeft een normaal postuur en een kaal hoofd. Eenieder die informatie kan verstrekken over zijn verblijfplaats kan contact maken met de Narcoticabrigade (404866/404747), Command Center (115) of een politiepost.

| de ware tijd | Door: Redactie