• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

MoU getekend voor bouw ambitieuze Port of Nickerie - ABC Online Nieuws

16 Jul 2024 | ABCSuriname | Door: Redactie

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


ABC Online Nieuws - 21 juni 2023

MoU getekend voor bouw ambitieuze Port of Nickerie 

Gisteren hebben tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition 2023 (SEOGS) Havenbeheer Suriname en Phoenix Development Company, MoU’s getekend met Van Oord Dredging and Marine Contractors B.V., Combi Lift Projekt GMBH & CO., Van Aalst Group BV en Safeway BV voor de ontwikkeling van de Port of Nickerie en de bevordering en implementatie van groene strategieën en “nature-based solutions” ten behoeve van mens, planeet en economie.

De overeenkomsten behelzen

het identificeren van samenwerkingen voor de aanleg van de haven, natuurcompensatie mogelijkheden, integratie van groene energie, duurzame transportsystemen, afvalbeheer en andere milieuvriendelijke ontwikkelingen die bijdragen aan de duurzame groei van de Port of Nickerie en Suriname.

De directeur van Havenbeheer Suriname, Adreas Talea ziet dit als een historish moment voor de ontwikkeling van ons land. De CEO van Phoenix Development Company Walt Teter, is lovend over het project en spreekt over een goede samenwerking met Havenbeheer. 

Minister Albert Jubithana van Transportc, Communicatie & Toerisme was namens de staat vertegenwoordigd bij het tekenen van de MoU. 
'Het is een ambitieus project waarbij er

ook vraagtekens werden geplaatst bij het toewijzen van de 1500 hectare grond die beschikbaar werd gesteld', zegt Jubithana.

 

16 Jul 2024 | ABCSuriname | Door: Redactie