• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Ramadhin roept ouders op tot alertheid voor virus bij kinderen

| suriname herald | Door: Redactie

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, roept ouders op om alert zijn voor een virus dat diarree en braken veroorzaakt bij kinderen. De afgelopen 48 uur hebben meer dan twintig kinderen zich aangemeld bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Deze kinderen drogen volgens de volksgezondheidsminister snel uit als gevolg van de virale infectie.

In gesprek met Suriname Herald, geeft de minister aan dat er nu een analyse gaande is. Mensen van verschillende sectoren, public health en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben alarm geslagen om zo spoedig mogelijk de data die op SEH beschikbaar zijn

te verzamelen om te kijken naar de leeftijdsgroep, het ressort en de symptomen, geeft de minister aan.

“We hebben alvast aan de ouders gezegd om alert te zijn. Als je kind koorts heeft, braken en diarree, maak contact met je huisarts. Je huisarts is je eerste aanspreekpunt,” laat Ramadhin optekenen.

Binnen 24 uur zal er bericht vanuit het ministerie van Volksgezondheid komen om duidelijkheid te brengen in deze zaak. “Mensen moeten zich geen zorgen gaan maken, maar moeten wel alert zijn,” zegt de bewindsman.

Bezoek aan nabestaanden
Minister Ramadhin heeft gisteravond de ouders van het kindje Isabella van der Leuv, Vanessa Vianen en

Ismaël van der Leuv, bezocht. De ouders hebben aan de minister voorgehouden wat er is gebeurd. Het meisje had last van braken. Zij zou van de huisarts medicijnen hebben gekregen, maar vrijdag kreeg ze diarree die maar niet stopte. 

Isabella werd vrijdag in de avonduren door haar ouders naar de SEH gebracht waar werd geconstateerd dat ze een lichte vorm van uitdroging had. Echter heeft ze het niet gehaald en overleed in de armen van haar vader. 

Analyse
In gesprek met Suriname Herald zegt de minister dat er een onderzoeksteam is ingesteld en de analyse van de eerste rapporten er al is. “Het onderzoek mag niet te lang duren. Er zal tactvol worden omgegaan met de informatie,” zegt de minister. Verder gaf Ramadhin aan dat de directie van het AZP ook contact zal opnemen met de ouders, waar zij openhartig hun zegje kunnen doen. 

Van der Leuv vindt dat het recht moet zegevieren. “De minister heeft een bezoek gebracht. Ik voel me niet vereerd, want dat neemt de pijn en het verdriet niet weg, maar ik wil dat er verandering komt in het systeem bij de SEH,” zegt Van der Leuv.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie