• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Miljoenenproject voor duurzame landbouw neemt vorm aan in Nickerie

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), samen met Landbouw-directeur Jitendra Kalloe en districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan, heeft in Nickerie door het opendraaien van een sluis bij het pompgemaal Clarapolder het officiële begin gemarkeerd van de opknapbeurt van belangrijke waterbeheersystemen in de gebieden Waldeck Sidoredjo Margarethenburg, Wasima en Clarapolder.

De werkzaamheden, gestart op maandag 18 maart 2024, worden uitgevoerd door de bedrijven Bouw en Infra Sheroman NV en Sahenco NV, gefinancierd via een lening van US$ 30 miljoen van de Inter-American Development Bank onder het “Sustainable Agriculture Productivity Program SU-L1052”. Dit project heeft de steun en inbreng van de

lokale waterschapsbesturen, die een cruciale rol speelden in het bepalen van de prioriteiten, vastgelegd in de assessment rapporten.

Daarnaast zei minister Sewdien dat de huidige voorbereidingen voor de wegwerkzaamheden binnen deze en andere waterschappen deel uitmaken van hetzelfde initiatief, waarvoor drie maanden zijn uitgetrokken. Hij riep belanghebbenden op om de voortgang van het project scherp in de gaten te houden en te zorgen voor uitvoering volgens de vastgestelde specificaties.

Dit rehabilitatieproject markeert volgens minister Sewdien een belangrijke stap richting de zelfstandigheid van boeren, iets waar hij sterk achter staat. Hij benadrukte dat de overheid gestaag werkt aan het oplossen van uitdagingen in

de rijstsector, met als doel ondernemen binnen deze sector te vergemakkelijken.

| suriname herald | Door: Redactie