• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Marlon Kaslan herkozen als voorzitter bij Surinaamse Schaakbond (SSB)

| dagblad suriname | Door: Redactie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering zondag 21 april in het Denksportcentrum heeft de Surinaamse Schaakbond (SSB) haar huidige bestuur, onder leiding van Marlon Kaslan, bij acclamatie herkozen voor nog eens twee jaar. De verkiezingen, die elke twee jaar statutair vereist zijn, verliepen vlot, waarbij de lidverenigingen een duidelijk mandaat verleenden voor de voortzetting van het beleid dat onder het huidige bestuur is ingezet. 

Nieuw bestuur 

Naast voorzitter Marlon Kaslan bestaat het bestuur uit Govind Panchoe, Jerry Pawiro, Rosangela dos Ramos en Reyna Frijde. 

Prioriteiten

In een gesprek met Dagblad Suriname, na zijn herverkiezing als voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, heeft Marlon Kaslan zijn prioriteiten voor

de komende zittingsperiode duidelijk gemaakt. Centraal staat het uitbreiden van het aantal schakers en instructeurs. “Als we meer kinderen willen interesseren voor schaken, dan moeten we ook in staat zijn om hen adequate training en begeleiding te bieden”, aldus Kaslan.

Certificeren schaakinstructeurs

Om deze visie te realiseren, benadrukt Kaslan het belang van het opzetten van cursussen voor het certificeren van schaakinstructeurs. “We moeten de kwaliteit van onze schaaklessen verbeteren. Het certificeren van instructeurs zal een sleutelrol spelen om dit niveau te verhogen gedurende de nieuwe zittingsperiode.”

Terugblik 

De voorzitter kijkt tevreden uit naar de vorige termijn, ondanks dat niet alle geplande projecten zijn voltooid

vanwege beperkingen in tijd en financiën. Initiatieven zoals het districtschaak is gedeeltelijk van start gegaan, terwijl projecten gericht op scholen en TV- schaken nog opgestart moeten worden. Ondanks deze uitdagingen waren er ook opmerkelijke successen te vieren. 

Hoogtepunten 

Een bijzonder hoogtepunt was het organiseren van online schaaktrainingen voor top- en jeugdschakers, gefinancierd door de CCA, schaakorganisatie voor de Amerika’s. “We waren onderdeel van het team dat de algehele kampioenstitel behaalde bij het Inter Guyanese Spelen (IGS-toernooi)”, aldus Kaslan. Daarnaast heeft de jeugd van de bond ook opmerkelijke prestaties geleverd op internationale toernooien. “Onze jonge schakers hebben twee demi-kampioenschappen veroverd bij een toernooi in Trinidad en eveneens twee kampioenstitels in Aruba behaald.”

Toekomstplannen

Volgens de voorzitter zijn de plannen voor de komende periode gericht op het intensiveren van schaaktrainingen voor zowel onze topschakers als de jeugd. Daarnaast zal het instructeursbestand worden uitgebreid om de kwaliteit van het schaakonderwijs te verbeteren. Ook staat de introductie en promotie van televisieschaak op de agenda, samen met het bevorderen van schaakactiviteiten in scholen en districten. In aanloop naar de komende periode staan er verschillende toernooien op de agenda, waaronder een jeugdtoernooi in El Salvador van 1 tot 8 augustus en de Schaakolympiade in Hongarije van 10 tot 23 september.

SD

| dagblad suriname | Door: Redactie