• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mangroveproject krijgt ondersteuning van DP World en Cosco Shipping Lines Suriname

| suriname herald | Door: Redactie

Medewerkers en gezinsleden van DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname hebben gisteren het mangrove rehabilitatieproject van professor Sieuwnath Naipal ondersteund. Het partnerschap tussen beide maritieme organisaties werd geïnitieerd vanwege het gemeenschappelijk duurzaamheidsbeleid, dat de focus legt op onder andere de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) dertien en veertien die gaan over Climate Change en Life Below Water.

Foto: Medewerkers en gezinsleden van DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname ondersteunen het mangrove rehabilitatieproject. Foto: DP World

DP World Paramaribo initieert jaarlijks de ‘Go Green Week’, gekoppeld aan de SDG’s dertien en veertien. De ‘Go Green Week’ is voor de vierde keer

op een rij georganiseerd en dit jaar is een partnerschap met Cosco Shipping Lines Suriname aangegaan om het mangrove rehabilitatieproject te ondersteunen. Het doel van deze actie is om klimaatsverandering en de gevolgen daarvan tegen te gaan.

Ter ondersteuning hebben enkele medewerkers van beide organisaties zich met gezinsleden opgegeven als vrijwilligers, om de mangrove aanplant te Weg naar Zee uit te breiden. Mangrove is belangrijk, omdat die bijdraagt aan kustbescherming, koolstofvastlegging, waterzuivering en andere ecosysteemdiensten die ze te bieden hebben. Door meer groen te planten, kunnen we samen op korte en lange termijn veranderingen teweegbrengen, staat in een persbericht.

DP World Paramaribo gelooft in de kracht van samenwerking en hoopt door het goede voorbeeld te geven de bewustwording in de gemeenschap verder aan te wakkeren en dat meer vrijwilligers zich zullen inzetten om dit geweldig initiatief te ondersteunen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie