• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

LOKAAL GEBROUWDE HEINEKEN IN FLES, GROTE MIJLPAAL SURINAAMSE BROUWERIJ

| dagblad de west | Door: Redactie

De Surinaamse Brouwerij lanceert vanaf maandag haar eigen lokaal gebrouwen Heineken in fles. Earl Frijmersum, Marketing Manager van de Surinaamse Brouwerij, zei ontzettend trots te zijn om al 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hoopt dat nog heel lang te blijven doen.

De Heineken flessen komen in een ‘returnable’ uitvoering in krat en zijn te verkrijgen in een verpakking van 25cl en 60cl. Het is de bedoeling dat de flessen kunnen worden ingeruild ter hergebruik voor de productie van Heineken; men krijgt statiegeld daarvoor. Het statiegeld voor de Heineken fles bedraagt SRD 5 en voor de

kratten SRD 50.

Door de lokale productie van Heineken, zal het populaire bier nog verser smaken voor de trouwe consumenten, terwijl de superieure kwaliteit en vertrouwde smaak van Heineken gewaarborgd blijven met de vaste receptuur en het gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten en hoge kwaliteitsstandaarden van Heineken, die nu in meer dan 192 landen worden gehanteerd. Die standaarden gelden dus uiteraard ook voor Suriname.

Met de introductie van het hergebruiken van flessen zorgt het bedrijf op die manier ervoor dat ze niet terecht komen in ons milieu. De flessen zullen geen plastic labels meer bevatten. Op die manier geeft de Brouwerij verder invulling aan haar duurzaamheidsambitie en draagt ook bij aan een schoner Suriname.

Volgens Frijmersum zullen de prijzen van de in Suriname geproduceerde flessen met ruim 5 procent worden verlaagd, om de samenleving tegemoet te komen. De flessen kan je herkennen door het opschrift aan de achterkant van de verpakking “gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij N.V., Paramaribo, Suriname”.

De lancering van de lokaal gebrouwde Heineken flessen zal op 19 november 2022 groots gevierd worden op het Onafhankelijkheidsplein met verschillende internationale en nationale artiesten.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie