• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Linden ziekenhuis krijgt medische apparatuur, voorraden uit de VS

| snc.com | Door: Redactie

In de geest van partnerschap en goede wil tussen Guyana en de Verenigde Staten, overhandigde de Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Sarah-Ann Lynch, op 3 februari 2023 een schenking van medische apparatuur en voorraden aan minister van Volksgezondheid Dr. Frank Anthony in het Linden Hospital .

De medische apparatuur, waaronder verstelbare ziekenhuisbedden, diagnostische apparatuur en kits voor patiëntenzorg, heeft een gezamenlijke waarde van $ 33.000 USD. Deze donatie is gedaan via het Department of Defense Overseas Humanitarian Assistance Program en het United States Southern Command.

De gedoneerde apparatuur en voorraden zullen het Linden Hospital ondersteunen bij het bieden van hoogwaardige dagelijkse zorg aan

lokale patiënten in Linden en in regio 10.

In haar opmerkingen herhaalde ambassadeur Lynch de voortdurende toewijding van de Verenigde Staten aan Guyana en zijn bevolking: “Terwijl Guyana werkt aan grote vorderingen in zijn gezondheidszorgsysteem en medische infrastructuur op korte termijn, zet de regering van de Verenigde Staten zich in voor de voortdurende steun van de bevolking van Guyana en ons ongelooflijk sterke partnerschap. De Verenigde Staten zetten zich in voor het bevorderen van inclusieve welvaart voor heel Guyana”, zei ze.

Minister van Volksgezondheid Frank Anthony merkte op: “Deze samenwerking die we hebben met de Amerikaanse regering is erg lang geweest, en

meer recentelijk tijdens de pandemie hebben we die samenwerking kunnen versterken.

Er zijn veel voorbeelden geweest van hoe we hebben kunnen samenwerken. Dit is slechts een van die kansen waarbij de Amerikaanse regering samenwerkt met de gezondheidssector om de diensten die we kunnen leveren te verbeteren.”

Regionale voorzitter Derron Adams zei: “Ik wil onze oprechte dank betuigen voor de aanhoudende sterke samenwerking tussen het Amerikaanse ambassadeteam, het Linden Hospital Complex en het kantoor van de RDC. Ik verzeker u allen dat de RDC kansen zoals deze zal blijven zoeken en ondersteunen om de mensen van regio 10 de broodnodige diensten te bieden. Wij geloven dat samenwerking zoals deze een proces op gang zal brengen waar onze regio in de nabije toekomst ontwikkeling van aanvullende voordelen en innovatieve strategieën, zoals onderzoek naar opkomende technologieën, software-implementaties, training enz. voor alle categorieën gezondheidswerkers, zodat we hiaten en kansen kunnen identificeren.”

Deze laatste donatie maakt deel uit van het lopende partnerschap van de Verenigde Staten met de gezondheidssector van Guyana. De regering van de Verenigde Staten is er trots op een sterke partner te zijn van de regering en het volk van Guyana in de strijd tegen COVID 19. De regering van de Verenigde Staten heeft 355.000 vaccindoses gedoneerd, zuurstofgeneratoren gedoneerd ter waarde van bijna $ 500.000 USD, vijf ultralage koeling geleverd eenheden voor vaccinopslag, medische voorraden en andere apparatuur ter waarde van $ 300.000, en leverden versterkte havengezondheidsbewaking, laboratoriumreagentia voor COVID-19-testen en technische assistentie voor outreach-campagnes om preventieve gewoonten aan te moedigen en aarzeling met vaccins te overwinnen ter waarde van $ 475.000 USD. (persbericht Amerikaanse ambassade)

Bron: newsroom.gy | By Google Translate


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie