• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Lijnbuschauffeur aangehouden door politie Latour

| ABCSuriname | Door: Redactie

De politie van het bureau Latour die op donderdag 30 november 2023 in de ochtenduren verkeer regelend bezig was aan de Coesewijnestraat, heeft de 32-jarige buschauffeur A.T. aangehouden.

Eén van de verkeersagenten merkte ter hoogte van de Surimamboweg op dat A.T. het verkeer onnodig ophield en passagiers in- en uit liet stappen op de rijbaan zonder het voertuig bij de bushalte tot stilstand te brengen. Door zijn onverantwoord rijgedrag viel een bromfietser zelfs op het rijwielpad. Gelukkig liep de bromfietser geen noemenswaardige letsels op, maar vervolgde zijn weg na de buschauffeur te hebben uitgescholden. A.T. werd bij die gelegenheid aangesproken

door de politieambtenaar die beledigende uitlatingen deed naar de politieman.

Het is niet de eerste keer dat deze buschauffeur zulk gedrag vertoond, waardoor hij wederom werd aangesproken door de politie. Op een bepaald moment gaf de busbestuurder gehoor aan het stopteken van de politie en bracht de lijnbus ter hoogte van de Coesewijne- en de Leo Eliazerstraat aan de kant tot stilstand. De politieambtenaar die A.T. een bekeuring zou opleggen, werd daarbij door de buschauffeur gehinderd in de rechtmatige uitoefening zijner bediening. Met assistentie van een ander verkeersagent, werd de buschauffeur door de politie in de boeien geslagen. Vermeldenswaard is dat

deze buschauffeur een aantal snelrecht vonnissen op zijn naam heeft staan voor eerder begane overtredingen.

Hierna werd A.T. ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is na afstemming met het Openbaar Ministerie ter zake belediging en bedreiging door de politie in verzekering gesteld.

De politie doet een dringend beroep op verkeersdeelnemers,  zich te houden aan de wettelijke verkeersregels. Verder wordt u gevraagd om extra voorzichtigheid toe te passen in het verkeer, ter voorkoming van schade en leed.

Neem uw verantwoordelijkheden serieus in het verkeer ter voorkoming van ongerief.

| ABCSuriname | Door: Redactie