• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Onder-inspecteur Siegfried Tuur schoffeert journalist Jerrel Harderwijk van DTV. Hij stelde een vraag of de weg wordt afgesloten. (Beeld: DTV)

Korpschef biedt excuses aan na onheuse behandeling journalist

| starnieuws | Door: Redactie

Korpschef Bryan Isaacs heeft vandaag een gesprek gehad met journalist bij DTV, Jerrel Harderwijk, over de onheuse behandeling die hij heeft gekregen van een onderinspecteur Siegfried Tuur tijdens de recente protestactie bij de Energiebedrijven Suriname (EBS).

Tijdens het gesprek uitte de korpschef zijn afkeuring uit over het gedrag van de politiefunctionaris. Volgens de korpschef is dergelijk gedrag onacceptabel en staat het haaks op de doelstellingen van de politieorganisatie, die ernaar streeft dichter bij de gemeenschap te komen.

"Het gedrag van onderinspecteur Tuur bevordert dit niet," zei de korpschef.De politiechef heeft zijn excuses aangeboden aan Harderwijk en diens werkgever. Hij benadrukte dat de

politie haar verantwoordelijkheid neemt en dergelijke incidenten in de toekomst wil voorkomen. Tegen onderinspecteur Tuur zullen passende maatregelen worden getroffen om herhaling van dit gedrag te voorkomen.

De korpschef hoopt met deze actie een duidelijk signaal af te geven dat respectvol en correct optreden van de politie richting burgers en media essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen en samenwerking met de samenleving.

Bij het gesprek zat ook aan inspecteur Milton Kensmil, woordvoerder van het Korps Politie Suriname.

| starnieuws | Door: Redactie