• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Joyce Pané-Alfaisi geïnstalleerd als eerste vrouwelijk korpshoofd penitentiaire ambtenaren

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Valerie Fris

WANICA — “Wij als regering zijn ervan overtuigd dat een vrouw het verschil kan uitmaken. De inspecteur der belastingen is een vrouw, evenals het hoofd van de douane en nu het hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren.” Met deze woorden opende president Chandrikapersad Santokhi dinsdag op het hoofdkwartier van het KPA aan de Welgedacht A-weg zijn speech bij de installatie van Joyce Pané-Alfaisi als eerste vrouwelijk korpshoofd van de penitentiaire ambtenaren.


De president, die het vaandel officieel aan haar overdroeg, memoreerde de groei en het doorzettingsvermogen van Pané-Alfaisi. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol)

gaf aan dat ze zeer geschikt is voor deze functie en dat hij haar groei heeft opgemerkt sinds haar aanstelling als waarnemend korpshoofd op 28 april 2022. “Als korpshoofd bent u niet alleen het gezicht van de organisatie, maar is het ook een ware uitdaging. Uw vak is zwaar en veeleisend, maar biedt wel voldoening”, zei de Juspol-minister.

“Als korpshoofd bent u niet alleen het gezicht van de organisatie, maar is het ook een ware uitdaging”

Juspol-minister Kenneth Amoksi
Hij gaf aan dat het korpshoofd gezag uitstraalt en dat ze het respect krijgt van haar collega’s. Pané-Alfaisi is het tweede korpshoofd van

de penitentiaire ambtenaren. Het vorige hoofd was Regillio Blijd, die in 2021 met pensioen ging. Santokhii benadrukte dinsdag dat alle waarnemende functies zullen worden ingevuld. Zo zal donderdag Bryan Isaacs worden geïnstalleerd tot korpschef van het Korps Politie Suriname.

 

| de ware tijd | Door: Redactie