• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JOGI: ‘HET OM MOET DE RUIMTE KRIJGEN ZIJN WERK TE DOEN’

| dagblad de west | Door: Redactie

Mahinder Jogi, VHP-parlementariër, heeft de afgelopen week tegen enkele journalisten gezegd dat het Openbaar Ministerie (OM) de ruimte moet krijgen om zijn werk te doen. Dit zei hij naar aanleiding van de actie die door de prominent van de NDP, Marcel Oostburg, gepland is voor vandaag.

De laatstgenoemde is van plan met een groep te trekken naar het gebouw van het OM, om de procureur-generaal erop te wijzen dat de kwestie Pan American, waarbij 8 miljoen US-dollar door de staat op oneigenlijke wijze zou zijn gegund, niet in de doofpot mag belanden.

Volgens Ostburg gaat het hier om staatsmiddelen en moet de

regering verantwoording hieromtrent afleggen.

Jogi wenst te benadrukken dat het OM een onafhankelijk orgaan is, waarin de samenleving vertrouwen heeft. “Wij wonen in een democratische rechtsstaat waar de verhoudingen zijn geregeld volgens de leer van de Trias Politica. De rechterlijke macht met daaronder het Openbaar Ministerie is een aparte entiteit, waar wij onze vingers vanaf moeten houden.

Niemand komt aan het OM”, aldus de parlementariër. Hij vindt het hele scenario waarmee de NDP onder leiding van Oostburg bezig is, een hele komedie. “Het is stemmingmakerij. De zaak is reeds in behandeling”, aldus Jogi.

Op grond van de geplande actie is het gebouw van

het OM vanaf gisteren hermetisch afgesloten.

| dagblad de west | Door: Redactie