• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jessurun: “Delen van confidentiële informatie oorsprong problemen”

| suriname herald | Door: Redactie

Xaviera Jessurun, oud-president-commissaris van de SLM, zei gisteren in het programma ABC Actueel, dat de oorsprong van de ophef in de samenleving over de situatie bij de luchtvaartmaatschappij haar oorsprong vindt in het verklappen en delen van confidentiële informatie van de leden van de raad. Dit heeft volgens Jessurun ervoor gezorgd dat het bedrijf ver is teruggezet in de stappen die gemaakt waren om vooruit te komen. 

Jessurun is vooral op sociale media uitgemaakt voor crimineel, oplichter en beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Zij vindt het jammer dat exponenten in Suriname nog steeds zonder sancties mensen voor alles kunnen uitmaken. 

Zij

gaf wel aan waarom ze denkt dat zij nu onder vuur staat. Jessurun vertelde dat drie weken nadat ze was benoemd tot president-commissaris aan haar in een vergadering werd voorgehouden dat zij stukken moest tekenen zodat de vergoeding van de raadsleden door de administratie uitgekeerd kon worden. 

“Mijn vraag was wat is de grondslag voor het bedrag. Er is gezocht, maar we hebben de grondslag niet kunnen vinden”, zei Jessurun. De remuneratie (vergoeding) van de raadsleden moet goedgekeurd worden in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA). De laatste goedgekeurde AvA waar dit bedrag is vastgesteld was in 2006. 

Toen was het bedrag rond US$ 300 met alles eromheen. Het bedrag waarmee Jessurun geconfronteerd raakte was vele malen hoger en lag tussen US$ 1140 en US$ 1695. Er was toen ook bepaald dat raadsleden aanspraak maken op een IPB-ticket (Indien Plaats Beschikbaar) na twaalf maanden in functie. 

“Bij de SLM wordt een koerscompensatie tussen SRD 17.000 en 25.400 gegeven met oneigenlijke tickets, vestigingsbezoeken en reistoelage. Toen heb ik de leden voorgehouden dat er geen grondslag is, dus of we gaan terug naar de aandeelhouder of terug naar het vastgesteld bedrag in 2006. Dit is, denk ik de bron van de disfunctionaliteit van de raad geweest”, stelde Jessurun. 

Volgens haar hadden enkele leden de indruk dat zij na verloop van tijd geen rol meer zouden spelen in de nieuwe setting. “Anders kan ik niet verklaren waarom zij mij nu uitmaken voor crimineel, een corrupteling en deelname aan een criminele organisatie”, aldus Jessurun.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie