• Het laatste nieuws uit Suriname

Jason Yeung prolongeert als Nationale Jeugdkampioen in de U20 klasse ASSURIA NJK 2023

| dagblad suriname | Door: Redactie

De 17-jarige Jason Yeung heeft opnieuw zijn schaaktalenten bewezen door met succes zijn titel als Nationale Jeugdkampioen in de U20 klassen te verdedigen in de ASSURIA Nationale Jeugdkampioenschappen 2023.

De beslissende ronde van de Nationale Jeugdkampioenschappen vond zondag 29 oktober plaats in de U20 en U30/30+ klassen. De spanning was voelbaar, want de koplopers Jason Yeung en Imaan Kalidjo, hadden elk 7.5 punten. Jason Yeung speelde tegen Roger Orasji en Imaan Kalidjo tegen Krishan Bridjlal. Ondanks een sterk toernooi van mede-schaker Imaan Kalidjo, slaagde Jason Yeung erin zijn kampioenschap veilig te stellen. Beide schakers behaalden 8.5 punten uit 9 wedstrijden, waarbij

ze in de zesde ronde al een gelijkspel hadden gespeeld. De beslissing viel in barrage-partijen, waar Jason Yeung zijn overwinning behaalde en wederom jeugdkampioen werd.

Tegelijkertijd werden de Nationale U30/30+ Open schaakkampioenschappen afgerond, waar  Shatish Lautan de U30/30+ klasse leidde met 5 punten, gevolgd door Roger Matoewi met 4.5 punten. In een boeiende laatste ronde streden Lautan en Matoewi tegen elkaar voor de kampioenstitel. Shiva Kalka won de U30-klasse en Shatish Lautan domineerde voor de derde keer de 30+ klasse .In de dames categorie werd Maylee Tjong Tjin Joe gekroond tot Nationaal Jeugdkampioen in de U20 klassen.

SD

Foto-bijschriften:

Foto 1 (top): Jason Yeung

Nationaal Jeugdkampioen 2023 U20 klasse samen met vertegenwoordiger van ASSURIA, dhr Ramautarsingh

Foto 2 (links): Shiva Kalka kampioen U30 klasse samen met voorzitter SSB Marlon Kaslan

Foto 3: Maylee Tjong Tjin Joe Nationale Dames Kampioen U20 klasse NJK 2023