• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

INFRASTRUCTURELE WERKEN VANAF NU VERGUNNINGPLICHTIG

| dagblad de west | Door: Redactie

0p het ministerie van Openbaren Werken, is kort geleden een aantal presentaties gehouden door afdelingshoofden met betrekking tot bouwvergunningen. Het gaat in dezen om het concept nieuwe regelgeving bouw en vergunningen.

Volgens Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, zal de nieuwe regelgeving vanaf maandag 26 september 2022 gelden voor alle infrastructurele werken in Suriname.

Nurmohamed verklaarde, dat alle infrastructurele werken vergunningplichtig gaan worden. En dat kan zijn een ‘nul” vergunning, betaalde vergunning of een toestemmingsbrief, maar voor alle infrawerken die er bestaan, volgens de wet gaat men toestemming moeten vragen”, aldus Nurmohamed. “Wil u een schutting bouwen, en of duikers plaatsen, ga

je een vergunning moeten aanvragen, bij Openbare Werken”, stelde Nurmohamed.

“Iedereen moet weten dat hij of zij, hoe groot of hoe klein een bouwvergunning nodig zal zijn, als het gaat om nieuwbouw en elk ding dat je op je erf bouwt”, verklaarde Nurmohamed. “Het meest voorkomende probleem is, dat mensen bouwen op andermans grond, en dat moet stoppen”, benadrukte Nurmohamed.

Nurmohamed verklaarde dat vanaf maandag, men bij een One Stop Window, voor de werken die hier zijn opgenoemd, een formulier kan halen.

“De One Stop Window is waar alle vergunningsaanvragen worden ingediend. Al een tijdje worden via die One Stop Window 100 procent

van de aanvragen ingediend, en ze worden afgehandeld”, aldus Nurmohamed. Volgens Nurmohamed duurt het toch nog te lang op deze wijze. “Dus gaan we ervoor zorgen dat het sneller en efficiënter gaat en dat gaan we doen met de stakeholders.”

Nurmohamed benadrukte dat wat belangrijk is te weten, is dat vanaf maandag 26 september 2022, niemand een verzoek hoeft in te dienen, omdat hij iets niet wist.

“En vanaf maandag gaan we geen rekening meer houden met iemand die vergeten is een vergunning in te dienen”, aldus Nurmohamed.

“Ik zorg ervoor dat alle 600.000 mensen die in Suriname wonen, in de verschillende talen een flyer huis aan huis krijgen, dus dat is de back up waarvoor we zorgen”, aldus Nurmohamed.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie