• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

IEMAND IN OVERHEIDSDIENST VERDIENT US-DOLLARS?

| dagblad de west | Door: Redactie

Recent zouden er documenten zijn uitgelekt waarin het salaris van een directeur belast met fiscale aangelegenheden, duidelijk af te lezen is. Het gaat in dezen om een bedrag tussen de USD 10.000 – 13.000 per maand. De vraag die gelijk rijst, is of mensen in overheidsdienst vreemde valuta verdienen.

Het gaat in dezen niet eens om een zogenaamd parastataal bedrijf, waarbij de verdiensten in valuta zijn. Dus terwijl het overige deel van het personeel van de zelfde instantie het moet doen met een bedrag dat ligt tussen SRD 5000 en SRD 12,000, is er een vooraanstaande die het maximale van dat

bedrag op dagbasis verdient. Hoe willen we vooruitgang boeken in dit land?

Er is in dit geval duidelijk sprake van sierpaarden en werkpaarden. Dus terwijl het ambtenarenapparaat door de overheid wordt gezien als lui, inefficiënt en een grote financiële druk vormt voor de regering, zijn het de hooggeplaatsten  die hierin een vies spelletje spelen.

Maar natuurlijk moet ook hier de kleine man het gelag betalen. Je vraagt je af voor hoeveel directeuren in overheidsdienst deze regeling geldt.

In ieder geval gaat er veel mis bij dit overheidsonderdeel. We zijn de zaak van een bekende ondernemer niet vergeten die een fiscale aanslag had kunnen krijgen, maar die in plaats daarvan, enkele maanden in hechtenis moest doorbrengen. Intussen zijn andere zaken zoals de twee peperdure voertuigen in de Dr. Jules Sedney Haven in de doofpot beland. Een onderzoek waard, maar de vraag is of dat zal komen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie