• dinsdag 21 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hoe Shaboozey een Beyoncé – samenwerking heeft gebruikt in een solo chart smash

| dagblad suriname | Door: Redactie

Nadat hij doorbrak met Cowboy Carter heeft de opkomende countryster zelf een hit gescoord. “We waren behoorlijk voorbereid op dit moment”, zegt Shaboozey, luierend op de vloer van een opnamestudio in Los Angeles. Terwijl hij de laatste hand legt aan zijn aanstaande album, Where I’ve Been, Isn’t Where I’m Going (verschijnt op 31 mei), denkt de snel opkomende countryartiest – misschien voor de eerste keer na over hoe hij tot stand is gekomen.

Na te zijn verschenen als gast op een paar nummers van de hitlijst en recordbrekende Cowboy Carter van het icoon (“Spaghettii” met Linda Martell en “Sweet *

Honey * Buckiin”), bracht Shaboozey een solo-single uit: de vrolijke country-raplied ‘A Bar Song (Tipsy)’, dat een interpolatie is van J-Kwons hit ‘Tipsy’ uit 2004 – en slechts drie weken later zijn eigen records brak.

Ook al werd zijn door Bey ondersteunde ontsnapping als eerste onthuld, vermoedt Shaboozey dat zijn solotrack de reden was dat hij überhaupt op Cowboy Carter te zien was. “Toen kwam het Beyoncé [album] uit en we dachten: ‘Oh, het is tijd. Laat vallen.’ ” Nadat ze van nummer 6 waren gestegen naar de Billboard Hot Country Songs-hitlijst van 4 mei, werden Shaboozey en Beyoncé de

eerste zwarte artiesten die back-to-back leiders scoorden in de 66-jarige geschiedenis van de hitlijst met ‘Texas Hold’ Em’ en ‘A  Barlied.”

Zijn hit debuteerde ook bovenaan de Digital Song Sales-lijst voor alle genres en piekte op nummer 3 in de Billboard Hot 100, wat zijn eerste solo-inzending op de hitlijst markeerde. “A Bar Song” is ook explosief gestegen op TikTok (met meer dan 150.000 posts in een paar weken) en heeft volgens Luminate tot en met 25 april 64,9 miljoen officiële on-demand streams verzameld.

“Ik wilde al een tijdje een nummer uit de jaren 2000 omdraaien”, zegt Shaboozey, en merkte op dat Petey Pablo’s “Raise Up” ook in de running was. “Ik zei gewoon: ‘Iedereen aan de bar wordt aangeschoten’, en toen zeiden we: ‘Oh, sh-t!’ De producer pakte de gitaar en begon de akkoorden te spelen, en toen begonnen we te schrijven, gewoon met plezier.’ creatief zijn.”

| dagblad suriname | Door: Redactie