• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Het belang van het offeren rode draad bij Ied-ul-Adha

| starnieuws | Door: Redactie

Een deel van de moslimgemeenschap heeft het Ied-gebed zondag gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. Een ander deel viert officieel vandaag het offerfeest, dat drie dagen duurt. (Foto: René Gompers)

Een deel van de moslimgemeenschap heeft gisteren Ied-ul-Adha gevierd. Vandaag wordt het offerfeest gevierd door onder andere de Surinaamse Moslim Associatie, die vanmorgen om 8.00 uur het Ied-gebed houden. Zondag is door andere moslimgemeenschappen het gezamenlijke gebed gehouden.

Gelovigen trokken na het gebed en de toespraken van geestelijke leiders en minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, naar de moskeeën om stieren en schapen te slachten, te verwerken, te verpakken en te delen onder

elkaar én met de behoeftigen uit de samenleving. Dit slachten en delen van vlees zal tot woensdag duren.

Honderden gelovigen hebben zondag samen gebeden. De mensen waren heel diep in gebed. De geestelijke heeft benadrukt wat het belang van het offeren is, in geestelijke maar ook in materiële zin. Offeren en steunen uit het hart zijn net zo belangrijk als kennis te hebben over het geloof en het wereldgebeuren. De gelovigen werden opgeroepen om zelf aan onderzoek te doen en dat niet alles op sociale media als waarheid moet worden aangenomen.

"Ied-ul-Adha leert ons om te delen met onze medemens, hoe weinig

dan ook," benadrukte minister Somohardjo tijdens zijn toespraak. "Het leert ons om bewust te zijn van ons egoïsme en egocentrische denken. Want pas wanneer we dat kunnen herkennen, zijn we in staat om het te veranderen. Verbetering begint bij het denken en de wil om te verbeteren." Ook heeft hij onderstreept dat offervaardigheid een vorm van dienstbaarheid is en dat als een ieder het uitoefent, het de maatschappij alleen maar ten goede komt. Het offerfeest duurt drie dagen.

 

 

 

| starnieuws | Door: Redactie