• zondag 24 November 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hellings blijft vechten voor herstel bij KPS maar niet van plan verdere carrière daar voort te zetten

| waterkant | Door: Redactie

Raoul Hellings, die in november 2022 als hoofdinspecteur bij het Korps Politie Suriname (KPS) is ontslagen, is nog steeds ervan overtuigd dat hij de rechtszaak over zijn ontslag tegen de staat zal winnen.

De zaak staat voor uitspraak op 7 februari 2025. In het programma To The Point op Apintie tv merkte Hellings, die nu lid is van de NPS, dat de zaak te traag loopt bij de Surinaamse rechterlijke macht en dat deze zaak ondertussen al twee keren is uitgesteld.

“Voor onze rechterlijke macht is er werk aan de winkel, want justice delayed is justice denied”, benadrukte de oud-politiebondtopper.

In ieder

geval is Hellings, indien hij terugkeert bij het KPS, niet van plan te lang nog politieambtenaar te blijven. Belangrijk is dat hij in ere wordt hersteld en dat hij op basis van zijn eigen voorwaarden kan vertrekken.

“Ik heb nooit de ambitie gehad om korpschef te worden en ik heb al tegen de piek van de organisatie aangelopen. Dus voor mij is er niet zoveel meer te behalen. Het moment mijn status is hersteld en ik gehad heb waar ik aanspraak op maak, is het binnen die politieorganisatie ook een bekeken zaak voor mij. Ik heb andere ambities. Ik ben aan

het studeren, dus wat dat betreft i’ll find my way out”, aldus de NPS’er, die zijn partijgenoot en opvolger bij de Surinaamse Politiebond (SPB), Poetini Atompai, adviseerde om geen ontslag uit het korps te nemen om mee te doen aan de verkiezingen in 2025.

Volgens Hellings gaat Atompai automatisch van rechtswege op non-actief als politieambtenaar op het moment dat hij als parlementariër is gekozen en heeft bewilligd.

Samen met Hellings werd ook Sergio Gentle in 2022 ontslagen. Het gaat om onder andere onwettig verzuim in de periode gelegen tussen 18 juli tot 29 juli 2022. Daarbij hebben ze tijdens gehouden protestacties dienstvoertuigen ingezet.

Daarnaast hebben ze ten behoeve van de staat de dienstvoertuigen getankt. Ook hebben ze deelgenomen aan protestacties van de Organic Movement zonder daartoe een vergunning van de districtscommissaris te hebben. Verder hebben ze de samenleving opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

| waterkant | Door: Redactie