• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Ronald Fernandes, woordvoerder van de dak- en thuislozen, was er vandaag ook bij om de actie te ondersteunen. Hij lag op de grond als teken van protest. Foto: Suriname Herald

Groep protesteerders gaat tekeer bij Congreshal

| suriname herald | Door: Redactie

Een groep protesteerders ging vandaag tekeer bij het Congresgebouw nadat ze te horen kreeg dat first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry enkele schoolpakketten zou overhandigen aan ouders en kinderen. Terwijl de schoolspullen uit een pick-up werden geladen konden de protesteerders niet nalaten om hun misnoegen hierover kenbaar te maken. “Jullie proberen de mensen zo om te kopen”, zegt een van de protesteerders geïrriteerd.

Ronald Fernandes, woordvoerder van de dak- en thuislozen, was er vandaag ook bij om de actie te ondersteunen. Hij lag op de grond als teken van protest. Foto: Suriname Herald

Het geven van schoolpakketten heeft volgens hem geen zin. Aan het

einde van de dag zullen de kinderen niet in staat zijn om naar school te gaan.

De ouders hebben geen geld om de kinderen naar school te sturen. “Jullie moeten met ze komen protesteren”, zegt een protesteerder. Met het verstrekken van de schoolpakketten wordt het volk misleid. Ook vinden ze dat de first lady naar de wijken moet gaan om pakketten te verstrekken en niet in de Congreshal. Ze moet naar het volk toegaan om te zien hoe zwaar de mensen het hebben, zijn de protesteerders van oordeel.

Diego Ooiberg, op Facebook meer bekend als meneer Sam Taki, heeft vandaag een protestdemonstratie gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. Een kleine groep heeft gehoorgegeven aan zijn oproep. Hij zegt dat hij Surinamers alert moet houden want veel gaat al mis en meer zal misgaan. Zo zijn de prijzen van goederen in de winkels omhooggegaan. Echter is de benzineprijs nog niet extreem omhooggegaan. Volgens Ooiberg zal dit nog gebeuren.

Ooiberg vindt dat de komst van premier Mark Rutte veel meer betekent dan wat de overheid laat doorschemeren. Dat wordt niet gedeeld met het volk. Hij merkt eveneens op dat Staatsolie niet de nodige boost krijgt om zich ready te maken voor de ontwikkeling op het gebied van olie en gas.

Ronald Fernandes, woordvoerder van de dak- en thuislozen, was er vandaag ook bij om de actie te ondersteunen. Hij lag op de grond als teken van protest. Hij zegt dat ook de zwervers het moeilijk hebben. Als de situatie zich zo blijft ontwikkelen waarbij de situatie in het land alleen maar erger wordt zal hij woordvoerder moeten worden van de rovers. Dat zegt hij om de ernst van de situatie kenbaar te maken.

Steven Summerville, die trekker is van het protest dat zaterdag werd gehouden, zegt dat hij ook gehoor heeft gegeven aan het protest. Hij zal ieder moment gebruiken om de regering duidelijk te maken dat de samenleving het moeilijk heeft. Het is de Surinamer die pinaart. Zelf vindt hij dat politiek en etniciteit continue de boventoon voeren terwijl het volk met de dag armer wordt en gezinnen met de handen in het haar zitten hoe ze hun kinderen te eten moeten geven. Hij betreurt het dat hem een NDP-stempel wordt opgelegd terwijl hij als burger van het land zijn stem laat horen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie