• vrijdag 02 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gonesh: SLM bespaart US$ 20 miljoen met schuldherschikking

| sun.sr | Door: Redactie

De contouren van het herstel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) worden duidelijk. De ondersteuning van de regering is van eminent belang. Het vertrouwen in de SLM herstelt zich, niet alleen in Suriname, maar ook daar buiten.

Dat zien we aan de bezetting van de vluchten en de interesse van het buitenland om samen te werken met ons. Vooral bij de uitbreiding van onze routenetwerk. Dit zei SLM CEO Steven Gonesh zojuist bij de inzegening van de Airbus A340-300 op de Johan Adolf Pengel International Luchthaven. “Het is geen betoog dat de SLM haast een schuldenlast met zich mee draagt. Haast met

alle buitenlandse crediteuren zijn schikkingen, herschikkingen en haircuts overeengekomen, wat een besparing van ruim US$ 20 miljoen heeft opgeleverd.”

Gonesh gaf aan dat bij de diverse bezoeken recent aan de regio veel ondersteuning is verkregen van diverse autoriteiten en luchtvaartorganisaties. “Het doel is de bereikbaarheid van Suriname te faciliteren en natuurlijk de inkomsten te verhogen. We gaan door. Er is vertrouwen in de huidige leiding. We gaan blijven werken met de SLM-crediteuren. Met de crediteuren uit Suriname gaan we verder aan de slag om zaken op te lossen en te herschikken om een goed einde aan te brengen.”

Volgens Gonesh ziet het verdere traject er goed uit. Belangrijk is de focus op kostenverlaging en inkomstenverhoging. “Onze interne organisatie blijven we versterken. Maar het belangrijkste is de verbetering van de service aan het reizend publiek. We zijn er nog niet, maar met de rust en juiste acties komen we er wel”, aldus Gonesh.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie